Omenapuu 'Veiniöun' (Malus domestica 'Veiniöun')

Omenapuu 'Veiniöun' (Malus domestica 'Veiniöun')

Omenapuu 'Veiniöun' (Malus domestica 'Veiniöun')
Omenapuu 'Veiniöun' (Malus domestica 'Veiniöun')
Tuotekoodi: Veinioun
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 35,00€
Veroton: 28,23€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

’Veiniöun’eli viiniomena on virolainen syysomenalajike. Kyse on lajikkeiden ’Roogoja’ ja ’Komsomolets’ välisestä risteytyksestä. Lajikkeen kehitti pääosin kärhöjalostajana tunnettu Uno Kivistik vuonna 1959. Se on rekisteröity 19.12.2006.

Kasvunopeus ’Veiniöun’ - omenapuulla on keskinkertainen. Siitä voi tulla noin 3-5 m korkea, leveälatvuksinen omenapuu. Sillä on yleensä melko hyvät oksakulmat.

Omenapuu ’Veiniöun’ voi tulla kukintaikään n. 4-5 vuotiaana. Kukat ovat suuret ja kauniin tumman ruusunpunaiset. Lajike on suotuisalla paikalla satoisa.Veiniöun’:in hedelmät kypsyvät säistä riippuen syyskuun lopulta alkaen. Omenapuu ’Veinioun’:in hedelmät ovat pyöreän kartiomaisia. Ne ovat kooltaan keskisuuria. Väriltään ne ovat punaisia. Hedelmille on tunnusomaista, että myös hedelmäliha on viininpunaista. Omenat ovat mehukkaita ja maultaan makeanhappamia. Lämpinä kesinä hedelmät ovat makeampia. Muuten ne soveltuvat hyvin talouskäyttöön kuten mm. punaisen mehun ja nimensä mukaisesti viinin valmistukseen. Omena soveltuu myös mm. kauniin punaisen hillon valmistamiseen.  Hedelmät voivat säilyä suotuisissa olosuhteissa marraskuuhun asti. Lajikkeen vastustuskyky omenarupea vastaan on keskinkertainen.

  • Menestymisvyöhyke I-IV
  • PH suositus: 6-7
  • Aurinkoinen-puolivarjo
  • Alkuperämaa: FI
  • Perusjuuri: Antonovka

Myyntikoko n. C7,5:180–200 cm.

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW