Ontarionpalsamipoppeli 'Aurora' (Populus candicans (x) 'Aurora')

Ontarionpalsamipoppeli 'Aurora' (Populus candicans (x) 'Aurora')

Ontarionpalsamipoppeli 'Aurora' (Populus candicans (x) 'Aurora')
Ontarionpalsamipoppeli 'Aurora' (Populus candicans (x) 'Aurora')
Tuotekoodi: Populus candicans
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 28,00€
Veroton: 22,58€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Ontarionpalsamipoppeli 'Aurora' tuotiin ensimmäisen kerran markkinoille vuonna 1920 Englannissa. Alkujaan se löydettiin Pohjois- Devonilaisesta puutarhasta. Nykyään se on suosittu puutarhakasvina erityisesti Irlannissa. Lajiketta voidaan kutsua kirjavien lehtiensä vuoksi myös kirjopoppeliksi kuten ruotsinkielessä.  Kirjopoppeli on nopeakasvuinen puu, joka voi saavuttaa 9–15 metrin korkeuden. Nuorena puu on muodoltaan pylväsmäinen, mutta vanhemmiten latvus kehittyy kartiomaiseksi. Puulla on voimakas, n. 1,4 m syvyyteen yltävä juuristo. Suuri osa ohuista sivujuurista sijaitsee lähellä pintakerrosta. Kirjopoppelin koristearvo perustuu sen suuriin, kiiltäviin, kirjaviin n. 12 cm pitkiin ja 7 cm leveisiin herttamaisiin lehtiin. Lehdet puhkeavat vaaleanpunertavina ja muuttuvat vähitellen vihreiksi ja valkolaikkuisiksi tai vihreiksi ja reunoiltaan valkoisiksi. Vanhemmiten lehdet palaavat takaisin vihreiksi. Lehtien alapinta on vaaleampi. Nuorissa lehdissä on heikko palsamimainen tuoksu.

Ontarionpalsamipoppelin 'Aurora'  kukkii lehtienpuhkeamisen aikoihin keväällä, jopa n. 15 cm pitkin, vihrein urvuin. Puu on kaksikotinen, mutta lajike on emiklooni.

Ontarionpalsamipoppelin 'Aurora'  ei ole vaativainen maaperän suhteen. Se viihtyy parhaiten ravinteikkaassa hiekkapitoisessa savimaassa tai läpäisevässä savimaassa. Kasvupaikan tulisi olla tuore tai kostea, mutta läpäisevä. Kasvi sietää myös tilapäistä tulvimista ja kuivuutta. Puu sietää myös leikkaamista ja soveltuu siten myös aitakasviksi. Kirjopoppeli viihtyy parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla, mutta sietää myös jonkin verran varjoa.

  • Menestymisvyöhykkeet: I-IV
  • USDA 4
  • Aurinkoinen
  • PH suositus: 5 - 7

Myyntikoko C5:  n. 180-200 cm.

Kuva: Niittytila

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW