Poppelimagnolia (Magnolia acuminata)

Poppelimagnolia (Magnolia acuminata)

Poppelimagnolia (Magnolia acuminata)
Poppelimagnolia (Magnolia acuminata)
Tuotekoodi: Magnolia acuminata
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 35,00€
Veroton: 28,23€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Poppelimagnoliaa kasvaa luontaisesti Pohjois-Amerikan itäosassa. Luontaisilla kasvualueilla siitä voi tulla noin 30 m korkea ja 20 m leveä puu. Suomessa poppelimagnolia voi kasvaa noin 5-10 m korkeaksi puuksi. Poppelimagnolialla on leveän kartiomainen latvus ja jykevät oksat. Sen suuret lehdet sijaitsevat kierteisesti. Ne ovat soikeat, ehytlaitaiset, 10-25 cm pitkät ja 6-12 cm leveät. Lehdet ovat päältä tummanvihreät ja alta vaaleammat ja nukkaiset. Kookkaiden lehtiensä ja rehevän yleisolemuksensa ansioista poppelimagnolia on näyttävä koristepuu.

Poppelimagnolia kukkii kesä-heinäkuussa puun ollessa lehdessä. Pienissä, kuppimaisissa kukissa on yhdeksän sinivihreää-kellanvihreää kehälehteä. Kukat jäävät lehdistön piiloon. Hedelmistö on avomaankurkun muotoinen, aluksi vihreä ja muuttuu kypsyessään vaaleanpunaisesta tummanpunaiseksi.

Poppelimagnolia viihtyy aurinkoisella, lämpimällä sekä tuulelta ja halloilta suojaisella paikalla. Poppelimagnolia viihtyy tuoreessa, keskiravinteikkaassa ja vettäläpäisevässä humusmaassa. Kasvi on talvehtinut ja kukkinut puutarhassamme länsirannikolla III vyöhykkeellä.

  • Menestymisvyöhyke: I-II (III)
  • USDA: 3-8
  • Ph suositus: 5.0-7.4
  • Alkuperämaa: PL

Myyntikoko C10:130-150 cm.  Valitettavasti saatavuus on epävarma kaudella 2024

Kuva: Niittytila

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW