Punahevoskastanja 'Briotii' (Aesculus × carnea)

Punahevoskastanja 'Briotii' (Aesculus × carnea)

Punahevoskastanja 'Briotii' (Aesculus × carnea)
Punahevoskastanja 'Briotii' (Aesculus × carnea)
Tuotekoodi: Briotii
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 40,00€
Veroton: 32,26€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Punahevoskastanja on balkaninhevoskastanjan (Aesculus hippocastanum) ja missisippinhevoskastanjan (Aesculus pavia) risteytys. Punahevoskastanja on suosittu koristepuu Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Suomessa se on kuitenkin harvinainen. Luontaisella levinnäisyysalueellaan punahevoskastanja kasvaa n. 15 m korkuiseksi ja 10m leveäksi, suomessa puu jää pienemmäksi.Joka tapauksessa puu jää pienemmäksi kuin balkaninhevoskastanja. Puu on nuorena kartiomainen ja pyöristyy iän myötä.

Punahevoskastanja 'Briotii':n tummanvihreät lehdet sijaitsevat vastakkain ja ovat jakautuneet sormimaisesti 5-7 hammaslaitaiseksi lehdykäksi. Punahevoskastanja kukkii alkukesästä. Punahevoskastanjassa on pystyt, 20–30 cm pitkät terttukukinnot. Kukat ovat kaksineuvoisia. Avautuessaan kukat ovat kermanvalkoiset ja keltaviiruiset. Myöhemmin ne muuttuvat vaaleanpunaisiksi. Kukista kehittyvät pallomaiset kotahedelmät, jotka ovat ensin vihreitä ja myöhemmin ruskeita, sileitä tai lähes sileitä. Kotahedelmät voivat sisältää jopa 3, ihmisille syömäkelvotonta siementä.

Punahevoskastanja viihtyy lämpimällä, aurinkoisella ja tuulensuojaisella paikalla. 'Briotii' viihtyy runsasravinteisessa ja –multaisessa tuoreessa hiekkamaassa.

  • Menestymisvyöhyke: I-II (III)
  • Aurinkoinen, tuulensuojainen
  • Ph suositus: 6 - 8,5
  • Alkuperämaa: PL

Myyntikoko C15 Runkopuu: Vartoskorkeus n. 130-150 cm, kokonaiskorkeus n. 180-220 cm.

Kuva: Niittytila

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW