Piikkiaralia (Aralia elata)

Piikkiaralia (Aralia elata)

Piikkiaralia (Aralia elata)
Piikkiaralia (Aralia elata) Piikkiaralia (Aralia elata) Piikkiaralia (Aralia elata)
Tuotekoodi: Aralia elata
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 28,00€
Veroton: 22,58€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Piikkiaralia (Aralia elata) eli pirunkeppi on eksoottisennäköinen kesävihanta piikikäs ja leveälatvuksinen pensas tai pieni puu Aasian itäosista. Siitä voi kasvaa Suomessa n. 2-3 metriä korkea pensas. Useimmiten se on monirunkoinen, pystykasvuinen piikikäsrunkoinen, vähäoksainen pensas. Oksat ovat paksuja ja piikikkäitä. Kasvilla on taipumusta levitä juurivesoilla, mutta istutettuna säännöllisesti leikatulle nurmialueelle juurivesojen leviäminen on vaikeaa. 

Piikkiaralian suuret kerrannaislehdet sijaitsevat kierteisesti ja ovat toistamiseen parilehdykkäiset. Lehdyköitä on paljon ja ne saavat syksyllä kelta-, punavioletin sävyn. Piikkiaralia on kaksineuvoinen. Piikkiaralia kukkii heinä-elokuussa.  Sen kukat ovat pieniä, keltavalkoisia ja sijaitsevat leveissä huiskiloissa. Pölytyksen onnistuttua kukista kehittyy pallomaisia, n. 5mm leveitä, violetinmustia luumarjoja.

Piikkiaralia viihtyy auringoisella ja lämpimällä paikalla. Piikkiaralia suosii läpäiseviä, humuspitoisia ja ravinteikkaita kasvupaikkoja.

  • USDA: 4-8
  • Menestymisvyöhyke: I-III(IV-V) On menestynyt Pohjois-Karjalassa (Sorbifolia 2015: 46(2))
  • Ph suositus: 6,1-7,5
  • Aurinkoinen ja puolivarjoinen
  • Alkuperämaa:PL ja NL

Myyntikoko C5, n. 70-90 cm.

Kuva: BotBln (CC BY-SA 3.0)

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW