Lännenheisiangervo ’Amber jubilee’ ® ('Jefam') (Physocarpus opulifolius)

Lännenheisiangervo ’Amber jubilee’ ® ('Jefam') (Physocarpus opulifolius)

Lännenheisiangervo ’Amber jubilee’ ® ('Jefam') (Physocarpus opulifolius)
Tuotekoodi: Amber jubilee
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 18,00€
Veroton: 14,52€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Lännenheisiangervo 'Amber jubilee' kuuluu heisiangervoihin. Lännenheisiangervo on kotoisin laajalta alueelta itäisestä Pohjois-Amerikasta, USA:n Floridasta Kanadan Minnesotaan.  Lännenheisiangervo ’Amber jubilee’ on purppuraheisiangervo ’Diabolo’:n ja keltaheisiangervo ’Dart’s Gold’:in risteymä. Risteymässä pölytettiin ’Diabolo’ –lajike ’Dart’s Gold’ –lajikkeen siitepölyllä. Lajikkeen jalosti Rick Durand vuonna 2004 kanadalaisessa Jeffries Nurseries -taimistolla Portage la Prairiessa, Manitobassa. Siemenet kylvettiin ja vuonna 2006 siemenkylvöjen joukosta erottui yksi kylvös. Durand antoi lajikkeelle nimen ’Jefam’.  Lajike patentoitiin vuonna 2012. Samana vuonna vietettiin Englannin kuningatar Elisabet II:n 60-vuotisen valtakauden timanttijuhlaa (Diamond Jubilee). Tämän kunniaksi Durand päätti ryhtyä myymään lajiketta ’Amber jubilee’ nimellä.

Lännenheisiangervo 'Amber jubilee' on erittäin kylmänkestävä lajike. Sen sanotaan kestävän pakkasta jopa yli -40 asteeseen saakka. ’Amber jubilee’ lajikkeesta kasvaa n. 1,5-2 m korkea ja n. 1,5 m leveä pensas. Oksat ovat pystykasvuiset ja hieman kaareutuvat. Oksien kaarna on hilseilevää, jonka vuoksi se saa koristeellisen ruskean ja punaisen värisävyjä. Tämä tekee pensaasta kauniin ja koristeellisen myös silloin, kun pensas ei ole lehdessä. Pensaan lehdet ovat pyöreät ja 3-5 liuskaiset, 5-10 cm pitkät ja 3-7 cm leveät. Nuorena lehdet ovat hienon keltaoranssinsävyiset. Hehkuvan oranssi sävy kestää muutamia viikkoja ennen kuin lehdet alkavat muuttumaan vihertäviksi. Ensimmäisten viileämpien öiden jälkeen lehdet alkavat pikkuhiljaa taas muuttumaan purppuranpunaisen sävyiseksi. Pensas saa tumman purppuranpunaisen syysvärin.

Pensas kukkii pienin vaaleanpunaisin tai valkoisin kukin edellisvuoden versoilla. Yksittäiset viisiterälehtiset kukat ovat tiiviissä, halkaisijaltaan 2-5 cm kokoisessa pyöreässä kukinnossa. Pienestä koostaan huolimatta kukat ovat myös koristeellisia. Pensas tuottaa punertavia siementuppiloita, jotka nuokkuvat rykelmissä.  

Lännenheisiangervo 'Amber jubilee' on kestävä ja helppohoitoinen pensas, joka ei ole tarkka maaperän ja valaistuksen suhteen. Tämän vuoksi se soveltuu aita- ja suojakasviksi sekä reunusistutuksiin. 'Amber jubilee' viihtyy aurinkoisella, puolivarjoisella paikalla, mutta voimakkaimman väriset lehdet se saa aurinkoisella paikalla. Kasvi sietää kosteutta, mutta ei kuitenkaan viihdy märässä maassa. Vakiinnuttuaan se sietää tilapäisesti myös kuivuutta. Parhaiten se viihtyy keskiravinteisessa ja vettä läpäisevässä maassa.

Pensasta voi leikata vuosittain lyhentämällä versoja sekä poistamalla muutama vanhempi oksa maan tasolta. Pensaan voi myös nuorentaa leikkaamalla sen alas asti. Leikkaaminen on hyvä tehdä keväällä ennen kasvuunlähtöä tai kesällä kukinnan jälkeen.

  • Menestymisvyöhyke: I-VI
  • USDA 4
  • PH suositus: 6.1–7.8
  • Aurinkoinen, puolivarjoinen
  • Alkuperämaa: PL

Myyntikoko:

C3: n. 50–60 cm. 

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW