Tarhakotakuusama 'Kosteriana Variegata' (Weigela 'Kosteriana Variegata')

Tarhakotakuusama 'Kosteriana Variegata' (Weigela 'Kosteriana Variegata')

Tarhakotakuusama 'Kosteriana Variegata' (Weigela 'Kosteriana Variegata')
Tuotekoodi: Kosteriana Variegata
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 18,00€
Veroton: 14,52€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Tarhakotakuusamat ovat komeakotakuusaman (Weigela florida) ja kevätkotakuusaman (Weigela praecox) välisiä risteymiä.  Kumpikin vanhemmista on kotoisin Itä-Aasiasta, osittain päällekkäiseltä alueelta: Kiinasta, Korean niemimaalta ja osin Venäjältä. Komeakotakuusamaa esiintyy luonnonvaraisena myös Japanissa. Kasvin tieteellinen suvunnimi ”Weigela” on annettu luonnontutkija Christian Ehrenfried von Weigelin mukaan. Kirjavalehtisen tarhakotakuusaman ’Kosteriana Variegata’ lajikkeen toi alkujaan markkinoille englantilainen Knap Hill nursery – taimisto vuonna 1881.  

Tarhakotakuusama ’Kosteriana Variegata’:n kasvunopeus on keskinkertainen. Siitä voi tulla n. 0,9-1,2 metriä korkea ja yhtä leveä, tiiviskasvuinen ja leveälatvuksinen pensas. Lajikkeen koristearvo perustuu kauniin kukinnan ohella sen kirjaviin lehtiin. Sen puikeat lehdet voivat olla kooltaan jopa 10 cm pitkiä. Ne ovat vihreät keskeltä ja reunoilta keltaiset. Syksyllä lehdet saavat keltaisen syysvärityksen.

Tarhakotakuusama 'Kosteriana Variegata':n kukintaikä alkaa n. 4 vuotiaana. Se kukkii alkukesällä aiemman vuoden versoilla vaaleanpunaisin, jopa 3 cm kokoisin, torvimaisin, hajuttomin kukin. Vanhemmiten kukinta on runsas, se saattaa jopa lähes peittää lehdistön näkyvistä. Kukinta kestää parhaimmillaan n. pari viikkoa. Kasvi saattaa myös pienessä määrin yllättää kukkinnallaan silloin tällöin saman vuoden versoilla syksyyn asti. Kukat houkuttelevat perhosia ja mehiläisiä. Säännöllinen harvennusleikkaus keskikesällä edistää kukintaa. Tuolloin voidaan lyhentää kukkineita vanhoja versoja jopa puoleen.

Tarhakotakuusama ’Kosteriana variegata’ viihtyy tuulensuojaisella sekä aurinkoisella että puolivarjoisella paikalla, mutta kukinta on runsain ja lehtien värien kontrasti voimakkain aurinkoisella paikalla. Maaperän tulisi olla runsasravinteinen, mutta kevyt sekä tuore sekä läpäisevä. Tarhakotakuusamat eivät pidä seisovasta vedestä eivätkä suolasta. Kasvia pidetään melko terveenä, sen vastustuskyky sairauksille ja tuhoeläimille on hyvä. Kasvin talvenkestävyys paranee iän myötä, mutta nuoret taimet voivat tarvita kylminä talvina talvisuojauksen.

  • Menestymisvyöhyke: I-II (III)
  • USDA:5-9
  • Aurinkoinen, puolivarjoinen
  • PH suositus: 5,6–6

Myyntikoko C2:30–40 cm. Valitettavasti loppuunmyyty (30.4)

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW