Orjanlaakeri 'Alaska' (Ilex aquifolium 'Alaska')

Orjanlaakeri 'Alaska' (Ilex aquifolium 'Alaska')

Orjanlaakeri 'Alaska' (Ilex aquifolium 'Alaska')
Orjanlaakeri 'Alaska' (Ilex aquifolium 'Alaska')
Tuotekoodi: AOL
Saatavuus: Ennakkomyynti
Hinta: 25,00€
Veroton: 20,16€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Orjanlaakeri 'Alaska' (Ilex aquifolium 'Alaska') on ikivihanta pensas, joka kuuluu orjanlaakerien sukuun. Orjanlaakereita kasvaa Länsi-Aasiassa ja Euroopassa tammi- ja pyökkimetsien aluskasvillisuutena. Orjanlaakerin luontainen levinneisyysalue yltää pohjoisessa Keski-Norjaan ja Etelä-Ruotsiin asti.

'Alaska' -lajikkeen sanotaan olevan yksi talvenkestävimmistä orjanlaakereista. 'Alaska' -orjanlaakeri on pienempi ja kapeampi kuin useimmat orjanlaakerilajikkeet. Lehdet ovat terävän hammaslaitaiset ja piikikkäiset. Nuorissa lehdissä on yleensä orjanlaakereilla vähemmän piikkejä. Tällä lajikkeella lehdet ovat kuitenkin piikikkäämmät ja myös hieman sinertävämmät kuin muilla orjanlaakerilajikkeilla.

Orjanlaakeri kukkii touko-kesäkuussa. Pölyttyneisiin emikukkiin kehittyvät koristeelliset punaiset marjat. Marjat ovat lievästi myrkylliset. Tavallisesti orjanlaakerit ovat kaksikotisia, mutta 'Alaska' - lajike on itsepölyttyvä emikasvi. Marjojen määrä on kuitenkin suurempi mikäli lähettyvillä on hedekasvi.

Orjanlaakeri 'Alaska' ei ole tarkka maaperän suhteen. Se sietää myös hyvin happamia maita. Kasvi ei kuitenkaan viihdy kosteassa maaperässä. Monien ainavihantien kasvien tavoin se viihtyy parhaiten varjoisessa tai puolivarjoisessa, tuulensuojaisessa paikassa ja tarvitsee nuorena suojaa kevätauringolta. Pieni orjanlaakeri 'Alaska':n taimi on talvehtinut taimistollamme monta vuotta puiden alla metsässä ilman ongelmia. Aluksi avoimella paikalla se pärjäsi huonosti ja lehdet kuivivat talvella. 

  • USDA 5-8
  • Menestymisvyöhyke: (I-III)
  • varjoinen-puolivarjoinen
  • PH suositus: 4.5-7.2
  • Alkuperämaa NL

Myyntikoko: C2: n. 30-40 cm.

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW