Mustamarjakanukka 'Midwinter Fire' (Cornus sanguinea 'Midwinter Fire')

Mustamarjakanukka 'Midwinter Fire' (Cornus sanguinea 'Midwinter Fire')

Mustamarjakanukka 'Midwinter Fire' (Cornus sanguinea 'Midwinter Fire')
Mustamarjakanukka 'Midwinter Fire' (Cornus sanguinea 'Midwinter Fire')
Tuotekoodi: Midwinter Fire
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 16,00€
Veroton: 12,90€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

'Midwinter Fire' on mustamarjakanukan lajike. Mustamarjakanukkaa esiintyy laajalla alueella Euroopasta Turkkiin ja Keski-Aasiaan. Pohjoismaissa se on harvinainen. Suomen lähialueilla sitä kasvaa luonnonvaraisena lehtomaisilla metsäniityillä Ruotsissa Etelä-Sveanmaalle asti sekä Virossa maan länsiosissa. 'Midwinter Fire' –lajike on hyvin läheistä sukua vanhemmalle saksalaiselle 'Beteramsii'-lajikkeelle.  'Midwinter Fire' -lajike löydettiin ensimmäisen kerran saksalaisesta puutarhasta n. vuonna 1980. Sen nimesi ja toi markkinoille Doolplant taimisto Hollannissa vuonna 1990.

Mustamarjakanukka 'Midwinter Fire' on melko nopeakasvuinen pensas. Siitä tulee n.1-2 metriä korkea, tiiviskasvuinen, ja lopulta noin 1,5-2 m leveä, kesävihanta pensas. Pensaalla on taipumus levitä myös juurivesoilla. 'Midwinter Fire' lajikkeen koristearvo perustuu suurelta osin sen kauniiseen talviasuun. Sen nuoret versot ovat talvella keltaoransseja tyveltä ja punaisia latvasta, mistä johtuu myös lajikkeen nimi, suomeksi ”keskitalven tuli”. Kesällä sillä on soikeat, keskivihreät lehdet. Lehdissä on kanukoille tyyppilliset voimakkaat lehtisuonet. Syksyllä lehdet saavat kauniin oranssinkeltaisen syysvärin.

Mustamarjakanukka 'Midwinter Fire' kukkii alkukesästä valkoisin huiskilokukin. Kukat ovat kaksineuvoisia. Lajiketta koristavat elo-syyskuussa sinimustat, pyöreät, pavunkokoiset luumarjat, jotka sijaitsevat mm. pihlajien tapaan marjatertuissa. Marjat eivät ole syötäviä.

Mustamarjakanukka 'Midwinter Fire':ia pidetään helppohoitoisena pensaana. Se viihtyy parhaiten aurinkoisessa – puolivarjoisessa, suojaisessa kasvupaikassa. Voimakkaimmat versojen talvivärit se saa aurinkoisessa kasvupaikassa. Mustamarjakanukka viihtyy parhaiten kosteassa maassa, mutta sietää myös jonkin verran kuivuutta. Kasvi viihtyy monenlaisessa maaperässä, mutta parhaiten ravinnerikkaassa. Myös tavallinen puutarhamulta kelpaa sille hyvin. Se soveltuu myös isossa ruukussa kasvatettavaksi.

  • Menestymisvyöhyke:I – III(IV)
  • USDA:4
  • Aurinkoinen, puolivarjoinen
  • PH suositus: 5.6–7.5
  • Alkuperämaa:PL

Myyntikoko C3, 60-80 cm 16 € (13.5.2023 alkaen). Valitettavasti tätä kokoa ei ole saatavilla talvehtimisvaikeuksien vuoksi.

Kuva: Leonora (Ellie) Enking [CC BY-SA 2.0]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW