Valkokirjokanukka (Cornus alba Ivory Halo 'Bailhalo')

Valkokirjokanukka (Cornus alba Ivory Halo 'Bailhalo')

Valkokirjokanukka (Cornus alba Ivory Halo 'Bailhalo')
Valkokirjokanukka (Cornus alba Ivory Halo 'Bailhalo')
Tuotekoodi: Ivory Halo
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 14,00€
Veroton: 11,29€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Valkokirjokanukka on pensaskanukan lajike. Pensaskanukka on kotoisin laajalta alueelta Venäjältä Pohjois-Kiinaan ja –Koreaan. Sitä kasvaa luontaisesti jokien rannoilla ym. kosteilla paikoilla. Se muistuttaa pohjoisamerikkalaista lännenpensaskanukkaa (Cornus sericea). Lajike Ivory Halo 'Bailhalo' on kehitetty Bailey Nurseries -taimistossa, Yhdysvalloissa 1983 laikkukirjokanukasta (Cornus alba  'Elegantissima').

Valkokirjokanukka on melko nopeakasvuinen pensas. Siitä tulee noin 1-1,5 metriä korkea, tiiviskasvuinen, jopa 2 m leveä, kesävihanta pensas. Pensaalla on taipumus levitä myös juurivesoilla. Valkokirjokanukan nuoret versot ovat koristeellisen punertavia ympäri vuoden. Sillä on soikeat, koristeelliset vaaleanvihreät lehdet, joissa on epäsäännöllisen hopeanvalkoiset reunat. Lehdissä on kanukoille tyyppilliset voimakkaat lehtisuonet. Syksyllä lehdet saavat purppuranpunaisen syysvärin.

Valkokirjokanukka kukkii alkukesästä valkoisin huiskilokukin. Kukat ovat kaksineuvoisia. Valkokirjokanukkaa koristavat elo-syyskuussa kauniin sinertävänvaaleat, pyöreät, pavunkokoiset luumarjat, jotka sijaitsevat mm. pihlajien tapaan marjatertuissa. Marjat eivät ole syötäviä.

Valkokirjokanukkaa pidetään helppohoitoisena pensaana. Se viihtyy parhaiten aurinkoisessa – puolivarjoisessa kasvupaikassa. Maaperän tulisi olla kostea, mutta läpäisevä. Pensas viihtyy monenlaisessa maassa, mutta parhaiten ravinnerikkaassa. Myös tavallinen puutarhamulta kelpaa sille hyvin. Soveltuu myös isossa ruukussa kasvatettavaksi.

  • Menestymisvyöhyke: I-IV
  • USDA:3-8
  • Aurinkoinen, puolivarjoinen
  • PH suositus: 5.6–6.5
  • Ursprungsland: PL

Myyntikoko C3, 30-50 cm. 14 € (20.2.2024 alkaen)

Kuva: Niittytila

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW