Mustamarjaorapihlaja (Crataegus douglasii)

Mustamarjaorapihlaja (Crataegus douglasii)

Mustamarjaorapihlaja (Crataegus douglasii)
Mustamarjaorapihlaja (Crataegus douglasii) Mustamarjaorapihlaja (Crataegus douglasii)
Tuotekoodi: Crataegus douglasii
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 6,00€
Veroton: 4,84€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Mustamarjaorapihlaja on kotoisin Yhdysvaltojen ja Kanadan länsiosista. Siellä sitä kasvaa pensasaroilla ja usein aluskasvina erityyppisillä metsämailla.

Mustamarjaorapihlajan kasvunopeus on keskinkertainen. Siitä tulee n. 6-8 metriä korkea leveälatvuksinen puu tai iso pensas. Sen versoilla on harvakseltaan teräviä, n. 1-2,5 cm pitkiä piikkejä. Kasvin kiiltävät, tummanvihreät lehdet ovat puikeat ja n. 3-8 cm pitkät. Syksyllä lehdet saavat kauniin kirkkaanpunaisen syysvärin.

Mustamarjaorapihlaja kukkii kesäkuussa. Valkoiset, n. 1 – 1,5 cm kokoiset, kukkavarrelliset, kaksineuvoiset kukat muodostavat tiheitä kukintoja. Tummanpunaiset - mustat, n. sentin suuruiset syötävät marjat kypsyvät syys-lokakuussa. Marjoja pidetään suhteellisen makeina. Pohjois-Amerikan alkuperäisväestö on käyttänyt marjoja ravinnokseen.

Mustamarjaorapihlaja viihtyy aurinkoisella paikalla. Se viihtyy monenlaisessa maaperässä, mutta parhaiten keskiravinteikkaassa, syvämultaisessa ja tuoreessa maassa. Vakiintunut kasvi sietää myös jonkin verran kuivuutta.

  • Menestymisvyöhyke: I-V(VI)
  • USDA 4-8
  • Aurinkoinen
  • PH suositus: 5–7,5

Myyntikoko: piiskataimi c1-c2: n. 30–50 cm. Saatavuus on valitettavasti epävarma kaudelle 2024

Kuvat: Kymi [CC BY-SA 3.0]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW