Paju 'Pamjati Bazhova' (Salix 'Pamjati Bazhova')

Paju 'Pamjati Bazhova' (Salix 'Pamjati Bazhova')

Paju 'Pamjati Bazhova' (Salix 'Pamjati Bazhova')
Paju 'Pamjati Bazhova' (Salix 'Pamjati Bazhova')
Tuotekoodi: Pamiati Bazova
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 16,00€
Veroton: 12,90€

Vaihtoehdot


* Koko:

Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Pajun 'Pamjati Bazhova':n ovat kehitettäneet V. Shaburov ja I. Belyaeva Jekaterinburgin kasvitieteellisessä puutarhassa, Venäjällä. Lajikkeen nimi on suomeksi ’Bazhovin muisto’ viitaten venäläiseen kirjailija Pavel Bazhoviin. Lajike on kehitetty risteyttämällä keskenään valkosalava (salix alba) ja riippakeltasalava (Salix sepulcralis (x) 'Chrysocoma'). Tuloksena syntynyt hybridipaju on nopeakasvuinen, voimakasrunkoinen puu. Suomessa siitä voi kasvaa suotuisissa olosuhteissa n. 6-8 metriä korkea pensas tai pieni puu. Kasvin kasvutapa on nuorena kapean kartiomainen, vanhemmiten latvuksesta tulee leveämpi. Puun koristearvo pohjautuu sen nuoriin keltaoransseihin tai punaoransseihin versoihin. Hieman vanhempana koristearvoa lisää puun kaunis riippuva kasvutapa, jossa oksat roikkuvat alaspäin lähes maahan asti. Tällöin se muistuttaa hieman itkupajua (salix babylonica).

'Pamjati Bazhova' puhkeaa aikaisin lehteen. Sen lehdet ovat melko pitkiä ja kapeita sekä teräväkärkisiä, päältä kiiltävän vihreitä sekä alapuolelta hieman sinertäviä. Lehtien pudottua paljastuvat koristeellisen väriset nuoret versot. Puu on kaksikotinen. Lajike 'Pamjati Bazhova' on kuitenkin hedeklooni. Keltaiset hedenorkot ilmestyvät lehtien puhkeamisen aikaan keväällä. Kukinta on yleensä runsasta. Kukat houkuttelevat mehiläisiä ja muita pölyttäjiä.

Paju 'Pamjati Bazhova' on helppohoitoinen; se sietää hyvin leikkausta, mutta ei tarvitse sitä. Kasvi viihtyy aurinkoisessa paikassa. Se sietää monenlaisia maaperiä, mutta viihtyy ravinteikkaassa läpäisevässä maassa. Paju suosii kosteita ja tuoreita kasvupaikkoja.

  • Menestymisvyöhyke: I-IV(V)
  • Usda: 3-8
  • Aurinkoinen
  • PH Suositus 5,6–7,5
  • Alkuperämaa: FI ja PL

Myyntikoko

1. P12:40-60 cm. Piiskataimi. FI. 16 €. Valitettavasti tämä koko on loppuunvarattu (7.5.2024). 

2. C7,5:60-80 cm. PL. 20 €. Valitettavasti tätä kokoa ei ole saatavilla.

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW