Punapyökki (Fagus sylvatica 'atropunicea')

Punapyökki (Fagus sylvatica 'atropunicea')

Punapyökki (Fagus sylvatica 'atropunicea')
Punapyökki (Fagus sylvatica 'atropunicea')
Tuotekoodi: Fagus sylvatica atropunicea
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 25,00€
Veroton: 20,16€

Vaihtoehdot


* Koko:

Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Punapyökki tunnettiin alkujaan eri puolilla Eurooppaa euroopanpyökin mutaationa. 1400-luvun lopulla lajike tunnettiin jo Saksassa. Leveälatvuksisena puuna punapyökki kasvaa luontaisilla kasvualueilla n. 30 m korkeaksi puuksi, mutta Suomessa se jää luultavasti enintään 10 metriä korkeaksi. Sen juuristo on pinnallinen. Punapyökin koristearvo ja nimi perustuvat pääosin sen lehtiin. Sen kiiltävät, poimulaitaiset lehdet puhkeavat keväällä vihreinä, mutta muuttuvat kesänajaksi vähitellen tummanpunaisiksi. Syksyllä lehdet ruskistuvat ja säilyvät varsinkin nuorilla taimilla pitkälle kevääseen. Lehtilavan pituus on 4-10 cm ja niissä on enintään 10 suoniparia.

Tuulipölytteinen kukinta ajoittuu toukokuulle. Hedekukat muodostavat riippuvia pallomaisia ja vaaleankeltaisia kukintoja. Emikukinnoista muodostuu kova ja piikkinen kehto, jossa on yksi tai kaksi pyökinpähkinää.

Punapyökki viihtyy runsasravinteisessa, tuoreessa-kosteassa ja läpäisevässä humusmaassa. Suomessa kasvupaikan tulisi olla aurinkoinen tai puolivarjoinen. Pyökki viihtyy kosteassa meri-ilmastossa.

  • USDA 5-7
  • Menestymisvyöhyke I-III
  • PH suositus: 5.0 - 7.4
  • Aurinkoinen/puolivarjoinen
  • Alkuperämaa: NL ja PL

Myyntikoko:

1. C2,5: n. 60-80 cm. NL. 25 €

2. C5: n. 60–80 cm. PL. 29 €. 

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW