Liljakanukka (Cornus kousa var. Chinensis)

Liljakanukka (Cornus kousa var. Chinensis)

Liljakanukka (Cornus kousa var. Chinensis)
Liljakanukka (Cornus kousa var. Chinensis)
Tuotekoodi: Cornus kousa var. Chinensis
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 28,00€
Veroton: 22,58€

Vaihtoehdot


* Koko:

Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Liljakanukkaa kasvaa luontaisesti Koreassa, Kiinassa, Japanissa ja Taiwanissa. Liljakanukka voi kasvaa noin 2-3 m mittaiseksi pieneksi puuksi tai pensaaksi. Puu on suhteellisen hidaskasvuinen. Lehdet ovat vastakkaiset ja noin 4-10 cm pitkiä.

Liljakanukka kukkii alkukesällä. Kukkiessaan pensas on näyttävä. Kukkien terälehdet ovat valkoiset. Liljakanukka on yksikotinen. Liljakanukka voi tuottaa punaisia, n. 2-3 cm pituisia syötäviä marjoja. Marjojen kuori on hieman sitkeää ja epämiellyttävä, mutta hedelmäliha on maukasta, mehukasta ja makeaa. Niitä voidaan käyttää sellaisenaan tai leivonnassa. Marjoja on käytetty myös mm. viinin valmistukseen.

Liljakanukka viihtyy aurinkoisella paikalla, runsasravinteisessa, vettäläpäisevässä hiekkamaassa. Se tarvitsee Suomessa erittäin suojaisen kasvupaikan ja/tai talvisuojauksen. Suositeltavin vaihtoehto on talvettaa se viileässä sisätilassa. Tiettävästi liljakanukka on Suomessa talvehtinut monin paikoin avomaalla. Niittytilan taimistolla emme ole toistaiseksi kuitenkaan onnistuneet talvettamaan sitä istutettuna avomaalla.

  • Menestymisyvöhyke: (I-II)
  • USDA 5-8
  • Aurinkoinen
  • Ph suositus: 5-7
  • Alkuperämaa: PL

Myyntikoko:

C5: 60-80 cm, PL, 28 €. 

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW