Välimerentulimarja (Pyracantha coccinea)

Välimerentulimarja (Pyracantha coccinea)

Välimerentulimarja (Pyracantha coccinea)
Välimerentulimarja (Pyracantha coccinea) Välimerentulimarja (Pyracantha coccinea) Välimerentulimarja (Pyracantha coccinea)
Tuotekoodi: Pyracantha coccinea
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 18,00€
Veroton: 14,52€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Tulimarjaa kasvaa luontaisesti Etelä-Euroopasta Kaukasian vuorille saakka. Tulimarja on ainavihanta pensas. Sitä on viljelty Euroopan puutarhoissa 1600-luvun lopulta lähtien. Pensaasta voi suotuisissa olosuhteissa tulla Euroopassa noin 2,5 m korkuinen ja 3 m levyinen. Oksissa on teräviä piikkejä, jotka ovat piilossa tummanvihreiden ja kiiltävien lehtien alla.

Tulimarjan erikoisuutena on sen runsas kukinta ja kirkkaan punaiset marjat. Pensas kukkii alkukesällä. Kukat ovat valkoisia, pieniä ja muodostavat isomman kukkatertun. Tulimarja on kaksineuvoinen. Kukinnan jälkeen pensas tuottaa koristeelliset kirkkaanpunaiset marjat. Marjoja on paljon ja pensas on hyvin näyttävä. Marjat voivat säilyä talven yli, riippuen ilmastosta ja lintujen määrästä. Marjat ovat sellaisenaan syömäkelvottomia, mutta ne ovat keittämiseen jälkeen käyttökelpoisia. Marjoista voidaan valmistaa esimerkiksi hilloa, marmeladia tai kiisseliä. Marjat ovat hyvin C-vitamiinipitoisia.

Tulimarja viihtyy aurinkoisella, kuivalla tai hieman kostealla paikalla. Se ei viihdy märässä. Tulimarja viihtyy vettä läpäisevässä ja kevyesti happamassa maassa. Kasvi voidaan leikata keväällä. Valitettavasti välimerentulimarja ei ole toistaiseksi onnistunut talvehtimaan avomaalla Niittytilan taimiston kokeilupuutarhassa.

  • Menestymisvyöhyke: I(II)
  • USDA 6-9
  • Aurinkoinen
  • PH suositus: 5-7

Myyntikoko C2: n. 25-30 cm. Saatavilla vain erillistilauksesta aikaisin keväällä.

Kuva: sarangib Pixabay

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW