AW-Disk® LD 25 rikkaruohosuoja

AW-Disk® LD 25 rikkaruohosuoja

AW-Disk® LD 25 rikkaruohosuoja
Tuotekoodi: AW-Disk LD 25
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 1,40€
Veroton: 1,13€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Hollantilaisen Engrow:n kehittämät AW-Disk® LD rikkaruohosuojat valmistetaan puhdistetuista kookoskuiduista, sisalagaavesta sekä luonnon lateksista.  Ne ovat 100 % biohajoavia. LD (Low density) -sarjan rikkaruohosuojien paino on n. 800 g/m2. Ne on tarkoitettu yksivuotiseen käyttöön.

AW-Disk® rikkaruohosuojissa karkea kuitupuoli on yläpuolella, jolloin vesi ja ravinteet läpäisevät materiaalin helposti. Karkea pinta kuivuu helposti tuulessa, mikä estää rikkaruohon siementen itämistä rikkaruohosuojan pinnan alla. Sileä luontaisesta lateksista koostuva alapuoli estää vettä haihtumasta ylöspäin ja pitää rikkaruohosuojan kuivana. Vähentyneen haihtumisen vuoksi esim. ruukkukasvi tarvitsee arviolta 35–45 % vähemmän kasteluvettä.

AW-disk® rikkaruohosuoja on suunniteltu suojaamaan ruukussa olevien kasvien juuristoaluetta rikkaruohoilta. Niitä voi käyttää ruukkukasvien lisäksi suojaamaan myös avomaalle istutettujen puiden ja pensaiden juuristoa rikkaruohoilta. Haittapuolena rikkaruohosuojilla, niin kuin yleensäkin maata vasten olevilla katteilla on, että ne saattavat houkutella etanoita ym. kosteassa viihtyviä pieneläimiä alleen ja se, että hajoamisvaiheessa ne kuluttavat hieman maaperän typpeä. Rikkaruohosuojia voi käyttää myös edistämään arkojen kasvien talvehtimista suojaamalla niiden avulla kasvien juuristoa ylhäältäpäin tulevalta kylmyydeltä.  

AW-Disk® LD 25 rikkaruohosuoja on halkaisijaltaan 25 cm ja paksuudeltaan n. 1 cm.  Se on tarkoitettu erityisesti 7,5 litran ja sitä pienempien ruukkujen ympärille. Rikkaruohosuoja on helppo asettaa paikalleen rungon tyven ympäri keskellä olevan halkion ansiosta.

  • Materiaali: Puhdistettu kookoskuitu ja luonnonlateksi
  • Leveys: 25 cm
  • Korkeus: 1 cm
  • Paino 800 g/m2
  • Alkuperämaa:DE

Kuva: Niittytila

Lisätietoa erilaisista rikkaruohonsuojamateriaaleista: Van Haecke och Rys Filip 2019: Weed control cover materials for sustainable container-grown plant production. Saatavilla Internetissä: http://tinyurl.com/mvj9s9zv

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW