Purppuraheisiangervo 'Andre' (Physocarpus opulifolius 'Andre')

Purppuraheisiangervo 'Andre' (Physocarpus opulifolius 'Andre')

Purppuraheisiangervo 'Andre' (Physocarpus opulifolius 'Andre')
Purppuraheisiangervo 'Andre' (Physocarpus opulifolius 'Andre')
Tuotekoodi: Andre
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 14,50€
Veroton: 11,69€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Purppuraheisiangervo 'Andre' on lännenheiden lajike. Lännenheisi on kotoisin laajalta alueelta itäisestä Pohjois-Amerikasta, USA:n Floridasta Kanadan Minnesotaan. Purppuraheisiangervon 'Andre'  – lajikkeen on kehittänyt Michal Andrusiv Tsekissä. Se on syntynyt lajikkeiden 'Diabolo' ja 'Aureus' risteytyksen tuloksena 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä.

Purppuraheisiangervo 'Andre' on leveän pystykasvuinen kesävihanta, keskivoimakas- ja tiheäkasvuinen pensas joka kasvaa noin 2-2,5 m korkeaksi ja noin 1,5 - 2 m leveäksi. Purppuraheisiangervo 'Andre' on koristeellinen kasvi koko kesän. Sen kolmiliuskaiset (n. 5-10 cm pitkät ja n. 3-7 cm leveät), hieman kiiltävät lehdet ovat nuorena päältä kirkkaan punaiset ja muuttuvat vanhetessaan viininpunaisiksi. Alapuolelta lehdet ovat vaalean vihreät, mikä tulee tuulessa kauniisti näkyviin. Pensas kukkii kesä- heinäkuussa kermanvalkein kukinnoin aiemman vuoden versoilla. Sen pienet kukat ovat kaksineuvoisia, ne erottuvat kauniisti tummaa lehdistöä vasten. Loppukesältä alkaen kasvia koristavat punaiset siementuppilot, jotka säilyvät oksilla pitkälle talveen.

Purppuraheisiangervo 'Andre' on kestävä ja helppohoitoinen pensas, joka ei ole tarkka maaperän suhteen. Kasvi sietää hyvin leikkausta. Tämän vuoksi se soveltuu aita- ja suojakasviksi sekä reunusistutuksiin. 'Andre' viihtyy aurinkoisella ja puolivarjoisella paikalla, mutta voimakkaimman väriset lehdet se saa aurinkoisella paikalla.  Kasvi ei siedä seisovaa vettä. Vakiinnuttuaan se sietää tilapäisesti kuivaa maaperää. Parhaiten se viihtyy keskiravinteisessa, läpäisevässä savipitoisessa, tuoreessa maassa.

  • Menestymisvyöhyke: I-IV
  • USDA 3
  • PH suositus: 6–7
  • Aurinkoinen, puolivarjoinen
  • Alkuperämaa: PL

Myyntikoko: C2, 40–60 cm.

Kuva: Niittytila

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW