Helmipensas 'Niagara' (Exochorda racemosa 'Niagara')

Helmipensas 'Niagara' (Exochorda racemosa 'Niagara')

Helmipensas 'Niagara' (Exochorda racemosa 'Niagara')
Helmipensas 'Niagara' (Exochorda racemosa 'Niagara')
Tuotekoodi: Niagara
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 22,00€
Veroton: 17,74€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Helmipensas on ruusukasvien heimon kuuluva pensas, joka on kotoisin Kiinasta ja Japanista. Hybridilajike 'Niagara' on syntynyt riippuvaoksaisen hybridilajikkeen 'Bride' ja kantalajin risteytyksen tuloksena Hollannissa 1997.  'Niagara' on kantalajia pystykasvuisempi, tiheämpikasvuinen, mutta iän myötä levenevä pensas. Se jää enintään n. 1,2 m korkeaksi. Sen keskivihreät lehdet ovat soikeanmuotoiset, enintään noin 7 cm pitkät ja 4 cm leveät.

Helmipensaan koristearvo perustuu sen alkukesään sijoittuvaan näyttävään kukintaan. Sen suomenkielinen nimi pohjautuu helmen näköisiin kukkanuppuihin. Kukinnon näyttävyyttä lisää se, että kukkanuput aukeavat suurin piirtein samaan aikaan. Valkoiset kukat ovat kooltaan noin 3-5 cm ja kasvat jopa 9 kukan tertuissa. Pensas on kaksikotinen, mutta sisältää myös kaksineuvoisia kukkia. Pölyttyneistä kukista kehittyy 5 sakarainen siemenkota. Helmipensas kukkii edellisen vuoden versoilla.

Helmipensas viihtyy aurinkoisilla ja puolivarjoisilla paikoilla, vaikkakin luontaisella levinnäisyysalueellaan se kasvaa myös varjossa. Kasvupaikan tulisi olla suojainen. Sietää monenlaista maaperää, mutta viihtyy parhaiten lievästi happamassa maaperässä. Suosii kosteita ja läpäiseviä sekä ravinteikkaita maaperiä. Kylminä talvina hyötyy talvisuojauksesta.

  • Menestymisvyöhyke: I-II
  • USDA:5-8.
  • Aurinkoinen-puolivarjoinen
  • PH suositus: 5-7
  • Alkuperämaa: NL

Myyntikoko: C2, 40-60 cm

Foto 1: Nadiatalent [CC BY-SA 3.0]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW