Syystamariski ‘Rubra’ (Tamarix ramosissima 'Rubra')

Syystamariski ‘Rubra’ (Tamarix ramosissima 'Rubra')

Syystamariski ‘Rubra’ (Tamarix ramosissima 'Rubra')
Syystamariski ‘Rubra’ (Tamarix ramosissima 'Rubra')
Tuotekoodi: Tamarix ramosissima Rubra
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 14,00€
Veroton: 11,29€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Syystamariski on alkujaan lähtöisin laajalta alueelta Aasiasta, Koilis-Balkanilta, Venäjältä ja Ukrainasta. Se on levinnyt ihmisten mukana myös mm. Pohjois-Amerikkaan ja Etelä-Afrikkaan. Syystamariski on suhteellisen nopeakasvuinen, monirunkoinen pensas. Suotuisalla kasvupaikalla siitä voi tulla n. 1-2 metriä korkea. Sen koristearvo perustuu paljolti sen kapeisiin höyhenmäisiin pieniin lehtiin ja punaisiin pieniin kukkiin.

Syystamariski ’Rubra’ kukkii elo-syyskuussa kauniin pienin punaisin terttumaisin, kaksineuvoisin kukin. Suomessa se ei kuitenkaan todennäköisesti ehdi tehdä siementä. Kasvin säännöllinen leikkaaminen edistää kukintaa. Tamariski erittää lisäksi kilpikirvan lävistämistä kohdista makeita mahlapisaroita, joita kutsutaan ”mannaksi”.

Syystamariski tarvitsee aurinkoisen ja suojaisen kasvupaikan. Se viihtyy monenlaisissa maaperissä, mutta suosii läpäiseviä, kevyitä maita. Syystamariski sietää myös jossain määrin suolaa. Kasvi kehittää syvälle menevän juuriston, minkä ansiosta se vakiinnuttuaan sietää myös hyvin kuivuutta, mutta ei siedä siirtämistä. Syystamariskiä pidetään yhtenä talvenkestävimmistä tamariskeistä, mutta nuoret taimet voivat maanpäällisiltä osiltaan kuivua kylminä talvina Suomessa.

  • Menestymisvyöhyke:(I-III)
  • USDA 3-8   
  • PH suositus: 5.5-7.5
  • Aurinkoinen ja suojaisa
  • Alkuperämaa: PL

Myyntikoko C2: 30-40 cm 14 €. Valitettavasti tämä koko on loppuunmyyty (1.9.2023).

Kuva: Jerzy Opioła  [CC BY-SA 3.0]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2023 | design: Design Studio WWW