Silkkikanukka ’Blue Cloud’ (Cornus amomum 'Blue Cloud')

Silkkikanukka ’Blue Cloud’ (Cornus amomum 'Blue Cloud')

Silkkikanukka ’Blue Cloud’ (Cornus amomum 'Blue Cloud')
Silkkikanukka ’Blue Cloud’ (Cornus amomum 'Blue Cloud')
Tuotekoodi: Blue cloud
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 14,90€
Veroton: 12,02€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Silkkikanukka on Suomessa melko harvinainen koristepensas. Sillä ei tiettävästi ole virallista suomenkielistä nimeä. Silkkikanukka on käännös ulkomaisista (mm. englannin ja- ruotsinkielisistä) nimistä. Se on kotoisin keskisestä ja itäisestä USA:sta sekä Kanadasta, alueelta joka yltää karkeasti ottaen Ontariosta Arkansasiin ja New Foundlandista Floridaan. Sitä kasvaa luontaisesti jokien rannoilla ym. kosteilla paikoilla. Se muistuttaa hieman lännenpensaskanukkaa (Cornus sericea), jota esiintyy myös usein samoilla alueilla. Silkkikanukka on melko nopeakasvuinen; 'Blue Cloud' lajike on sen sijaan hidaskasvuisempi ja jää kantalajiaan matalammaksi, noin 1-2 metriä korkeaksi tiheäkasvuiseksi, leveäksi pensaaksi. Lajikkeen nuoret versot ovat koristeellisen punertavia myös talvella. Tämän vuoksi lajikkeelle suositellaan ajoittaisia kevätleikkauksia. Lajikkeen soikeissa, tummanvihreissä lehdissä on kanukoille tyyppilliset voimakkaat lehtisuonet. Syksyllä lehdet saavat kauniin viininpunaisen syysvärin.

Silkkikanukka kukkii alkukesästä terttumaisin kukinnoin. Valkoiset, pienet kukat ovat kaksineuvoisia. 'Blue Cloud' -lajiketta koristavat elo-syyskuussa kauniin vaaleansiniset, pyöreät, kiiltävät marjat, jotka sijaitsevat mm. pihlajien tapaan marjatertuissa. Marjat ovat syötäviä. Lajike on melko satoisa.

Silkkikanukkaa pidetään helppohoitoisena pensaana. Se tarvitsee aurinkoisen – puolivarjoisen kasvupaikan.  Maaperän tulisi olla kostea, mutta läpäisevä. Kasvi viihtyy monenlaisessa maassa, mutta parhaiten humuspitoisessa. Myös tavallinen puutarhamulta kelpaa sille hyvin.

  • Menestymisvyöhyke: I-III
  • USDA:5a-8b
  • Aurinkoinen, puolivarjoinen
  • PH suositus: 5.6–7.5
  • Istutuskuopan syvyys: n. 40 cm

 Myyntikoko C3, 40-60 cm.

Michael Wolf GNU Free Documentation License

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW