Pallerokerria (Kerria Japonica 'Pleniflora')

Pallerokerria (Kerria Japonica 'Pleniflora')

Pallerokerria (Kerria Japonica 'Pleniflora')
Tuotekoodi: Kerria Japonica 'Pleniflora'
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 14,00€
Veroton: 11,29€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Kerria kasvaa luontaisesti Keski- ja Itä-Kiinassa sekä Japanissa. Pallerokerria on koristeellinen kesävihanta pensas, josta voi tulla jopa 3 metriä korkea ja 2 metriä leveä, mutta Suomessa pensas jäänee pienemmäksi. Kerrian versot ovat väriltään kirkkaan vihreät. Sen vuorottain sijaitsevat toissahalaitaiset lehdet ovat kirkkaan vihreät ja noin 3-10 cm pitkät ja 2-4 cm leveät.  Lehtien syysväri on keltainen.

Pallokerria on yksikotinen. Se voi kukkia 2,5 – 6 cm kokoisin keltaisin kerrotuin kukin keskikesältä alkaen aiemman vuoden versoilla. Kukat muistuttavat hieman krysanteemin kukkia. Siemenien lisäksi kasvilla on taipumusta levitä myös juurivesoilla.

Kerria on suosittu koristepensas puistoissa ja puutarhoissa Keski-Euroopassa. Suomessa kylminä talvina talvisuojauksen käyttö on suositeltavaa erityisesti nuorilla taimilla. Suomessa nuori kasvi voi paleltua kylminä talvina lähes maanrajaan asti, mutta toisaalta vesoa tämän jälkeen kesällä voimakkaasti.

Kerria viihtyy sekä aurinkoisessa että puoli-varjoisessa paikassa. Aurinkoisessa paikassa tosin kukat saattavat haalistua nopeammin. Se sietää hyvin myös pakokaasuja ja muita ilmansaasteita ja siksi voi viihtyä myös teiden varsilla.  Kasvi viihtyy kosteassa, läpäisevässä maaperässä, mutta ei ole muuten tarkka maaperän suhteen. Kerria viihtyy parhaiten kevyessä savimaassa.

  •     Menestymisvyöhyke: (I-)
  •     USDA:5-9
  •     Aurinkoinen/puolivarjoinen
  •     Ph suositus: 5,5–7,5
  •     Alkuperämaa: PL

Myyntikoko: C2: n. 30-40 cm

Kuva: Niittytila

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW