Syyssyrikkä ’Empire Blue’ (Buddleja davidii 'Empire Blue')

Syyssyrikkä ’Empire Blue’ (Buddleja davidii 'Empire Blue')

Syyssyrikkä ’Empire Blue’ (Buddleja davidii 'Empire Blue')
Syyssyrikkä ’Empire Blue’ (Buddleja davidii 'Empire Blue')
Tuotekoodi: Buddleia davidii
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 12,00€
Veroton: 9,68€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Syyssyrikät ovat alkujaan kotoisin Länsi- ja Keski-Kiinan vuoristoseuduilta n. 3000 metrin korkeudesta. 'Empire Blue' -lajike on sensijaan kehitetty Yhdysvalloissa Ohiossa 1940-luvulla. Lajike 'Empire Blue' kasvaa suotuisilla kasvupaikoilla noin 1-2 metriä korkeaksi ja noin 2 metriä leveäksi pensaaksi. Syrikät ovat suhteellisen nopeakasvuisia ja niiden kasvutapa on ylöspäin levenevä. Sen n. 10 cm pitkät ja n. 3 cm leveät lehdet ovat suikeat, tummanvihreät sekä hieman nukkaiset.

Syrikköjen koristearvo perustuu niiden kauniiseen, heinä-syyskuulle sijoittuvaan kukintaan. 'Empire Blue' -lajikkeen puikelomainen, nuokkuva kukinto on pituudeltaan noin 15–20 cm. Se muistuttaa hieman syreenin kukintoa. Kukinto kehittyy samana vuonna kasvaneisiin versoihin. 'Empire Blue' -lajikkeen kukkien terälehdet ovat violetin väriset kukan keskiosan ollessa oranssinvärinen. Kukat ovat erityisesti perhosten mieleen.

Syyssyrikkä 'Empire Blue' viihtyy aurinkoisella ja tuulensuojaisella paikalla. Maaperän tulisi olla läpäisevä ja ravinteikas. Kasvi sietää vakiinnuttuaan ajoittaista kuivuutta. Syyssyrikkä 'Empire Blue' on talvenarka Suomessa. Talvisuojaus on suositeltava. Pensaan voi myös istuttaa ruukkuun ja talvettaa viileässä. Se sietää myös hyvin leikkausta.

  •     Menestymisvyöhyke: (I-II)
  •     USDA 5-9
  •     Aurinkoinen
  •     Ph suositus: 6 – 7.8
  •     Alkuperämaa: NL

Myyntikoko:

1. C2: n. 60-80 cm. Valitettavasti tämä koko on loppuunvarattu (18.4.2023)

2. C1,5: n. 40-50 cm. 12 €. Valitettavasti tämä koko on loppu (22.5.2023).

Kuva 1: Ptelea (CC BY-SA 3.0)

Powered By OpenCart
Niittytila © 2023 | design: Design Studio WWW