Punapyökki (Fagus sylvatica f. purpurea)

Punapyökki (Fagus sylvatica f. purpurea)

Punapyökki (Fagus sylvatica f. purpurea)
Punapyökki (Fagus sylvatica f. purpurea) Punapyökki (Fagus sylvatica f. purpurea)
Tuotekoodi: Fagus sylvatica purpurea
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 15,00€
Veroton: 12,10€

Vaihtoehdot


* Koko:

Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Punapyökki tunnettiin alkujaan eri puolilla Eurooppaa euroopanpyökin mutaationa. 1400-luvun lopulla lajike tunnettiin jo Saksassa. Leveälatvuksisena puuna punapyökki kasvaa luontaisilla kasvualueilla n. 30 m korkeaksi puuksi, mutta Suomessa se jää luultavasti enintään 10 metriä korkeaksi. Sen juuristo on pinnallinen. Punapyökin koristearvo ja nimi perustuvat pääosin sen lehtiin. Sen kiiltävät, poimulaitaiset lehdet puhkeavat keväällä vihreinä, mutta muuttuvat kesänajaksi vähitellen tummanpunaisiksi. Syksyllä lehdet ruskistuvat ja säilyvät puussa pitkälle kevääseen. Lehtilavan pituus on 4-10 cm ja niissä on enintään 10 suoniparia.

Tuulipölytteinen kukinta ajoittuu huhti-toukokuulle. Hedekukat muodostavat riippuvia pallomaisia ja vaaleankeltaisia kukintoja. Emikukinnoista muodostuu kova ja piikkinen kehto, jossa on yksi tai kaksi syötävää pähkinää.

Punapyökki viihtyy runsasravinteisessa, tuoreessa-kosteassa ja läpäisevässä humusmaassa. Suomessa kasvupaikan tulisi olla aurinkoinen tai puolivarjoinen. Viihtyy kosteassa meri-ilmastossa.

  • USDA 5-7
  • Menestymisvyöhyke I- 
  • PH suositus: 5.0 - 7.4
  • Aurinkoinen/puolivarjoinen
  • Alkuperämaa: Saksa/Suomi, NL

Myyntikoko 100-125 cm C5, 100-125 cm avojuurinen

Powered By OpenCart
Niittytila © 2018 | design: Design Studio WWW