Karolinanvitikellopuu (Halesia carolina)

Karolinanvitikellopuu (Halesia carolina)

Karolinanvitikellopuu (Halesia carolina)
Karolinanvitikellopuu (Halesia carolina)
Tuotekoodi: Halesia carolina
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 30,00€
Veroton: 24,19€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Karolinanvitikellopuu kasvaa luontaisesti lehtimetsien aluskasvina Pohjois-Amerikassa. Se on melko hidaskasvuinen puu. Luontaisella levinnäisyysalueellaan siitä voi tulla n. 8-10 metriä korkea. Pohjoisempana sen kasvutapa on enemmän pensasmainen ja puu jäänee suotuisissakin olosuhteissa muutaman metrin korkeaksi. Vanhemmiten puun latvus jää epäsäännöllisen muotoiseksi ja vähäoksaiseksi. Puun runko on harmaanruskea. Sen keskivihreät lehdet ovat n. 5-10 cm pitkät, muodoltaan soikeat ja teräväkärkiset.

Karolinanvitikellopuun koristearvo perustuu sen näyttävään, kesäkuuhun sijoittuvaan kukintaan. Sen roikkuvat kellomaiset, tuoksuvat kukat kasvavat 2-5 rykelmissä, väriltään ne ovat valkoiset tai hieman vaaleanpunertavat. Kooltaan ne ovat n. 1-2 cm. Kukat ovat kaksineuvoisia. Puu voi kukkia jo noin metrin korkuisena. Kukinnan jälkeen kehittyvät siivelliset, noin 2-4 cm mittaiset kuivat hedelmät, jotka aluksi ovat vihreät, mutta syksyä kohden muuttuvat ruskeiksi.

Karolinanvitikellopuu tarvitsee aurinkoisen, suojaisen ja lämpimän kasvupaikan. Se viihtyy parhaiten kosteassa, läpäisevässä, ravinteikkaassa ja hieman happamassa maassa. Hiekkapitoinen kasvualusta on sille talvehtimisen kannalta suositeltava. Kasville suositellaan talvisuojausta.

  • Menestymisvyöhyke:?
  • USDA:4-8
  • Aurinkoinen, suojainen
  • PH suositus: 5-6
  • Alkuperämaa: PL

Myyntikoko:C6:60-80 cm. var. monticola. Saatavuus epävarma kaudelle 2024

Kuva: Kurt Stüber [CC BY-SA 3.0]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW