Balkaninhevoskastanja (Aesculus hippocastanum)

Balkaninhevoskastanja (Aesculus hippocastanum)

Balkaninhevoskastanja (Aesculus hippocastanum)
Balkaninhevoskastanja (Aesculus hippocastanum)
Tuotekoodi: Aesculus hippocastanum
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 10,00€
Veroton: 8,06€

Vaihtoehdot


* Koko:

Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Balkaninhevoskastanja on kotoisin Balkanin vuoristoalueelta. Se on suosittu koristepuu Euroopassa sekä Pohjois-Amerikassa ja Suomessakin Etelä-Suomessa sekä harvinaisempana ilmeisesti Joensuu-Oulu linjan eteläpuolelle asti. Se on melko nopeakasvuinen, tukevaoksainen ja isokokoinen puu. Luontaisella levinneisyysalueella puusta voi kasvaa jopa yli 30 metriä korkea. Suomessakin se voi suotuisissa olosuhteissa kasvaa yli 10 m korkuiseksi. Hevoskastanjalle tunnusomaista ovat sen suuret lehdet, jotka ovat jakautuneet sormimaisesti 5-7 hammaslaitaiseksi lehdykäksi. Lehdet saavat syksyllä keltaruskean syysvärin.

Balkaninhevoskastanja kukkii alkukesästä pystykasvuisin terttukukinnoin, jotka ovat n. 10–30 cm pitkät. Yhdessä kukinnossa on n. 20–50 kukkaa. Kukat ovat kermanvalkoiset ja keskeltä keltaiset. Kukat ovat kaksineuvoisia. Kukista kehittyvät, piikkikuoriset, vihreät kotahedelmät. Kypsyttyään hedelmät aukeavat ja paljastavat sisällä olevan ruskean siemenen, joka on ihmiselle lievästi myrkyllinen. 

Hevoskastanja viihtyy lämpimällä, aurinkoisella ja tuulensuojaisella paikalla. Viihtyy runsasravinteisessa, tuoreessa ja multavassa maassa.

  • Menestymisvyöhyke: I-III (IV)
  • USDA 4-7
  • Aurinkoinen, suojainen
  • PH suositus: 6 - 8
  • Alkuperämaa: PL/FI ja FI

Myyntikoko

C1-C2: 20-30 cm. Siemenlähde Kristiinankaupunki, FI. 10 €

C5: 80 - 100 cm PL/FI 30 €

C7,5:160-180 cm PL/FI 45 €

Kuva: gailhampshire [CC BY-SA 2.0]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW