Syrikkä 'Bicolor' (Buddleia x weyeriana 'Bicolor')

Syrikkä 'Bicolor' (Buddleia x weyeriana 'Bicolor')

Syrikkä 'Bicolor' (Buddleia x weyeriana 'Bicolor')
Syrikkä 'Bicolor' (Buddleia x weyeriana 'Bicolor')
Tuotekoodi: Buddleia x weyeriana
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 12,00€
Veroton: 9,68€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Syrikät ovat alkujaan kotoisin Aasiasta. Syrikkä Bicolor on Yhdysvalloista Georgian yliopiston koepuutarhasta löytynyt vapaan pölytyksen kautta syntynyt syrikkälajike. Bicolor kasvaa suotuisilla kasvupaikoilla noin 1-2 metriä korkeaksi pensaaksi. Syrikät ovat suhteellisen nopeakasvuisia ja niiden kasvutapa on ylöspäin levenevä. Sen n. 10 cm pitkät ja n. 3 cm leveät lehdet ovat suikeat, tummanvihreät sekä hieman nukkaiset.

Syrikköjen koristearvo perustuu niiden kauniiseen, heinä-syyskuulle sijoittuvaan kukintaan. Bicolor lajikkeen puikelomainen, nuokkuva kukinto on pituudeltaan noin 30–40 cm. Se muistuttaa hieman syreenin kukintoa. Kukinto kehittyy samana vuonna kasvaneisiin versoihin. Bicolor lajikkeen erityispiirteenä on sen kaksivärinen kukinto; nuput ja aukeavat kukat ovat aluksi laventelin väriset, vähitellen kukat saavat vaaleanpunertavan - oranssin värityksen. Kukat ovat erityisesti perhosten mieleen.

Syrikkä Bicolor viihtyy aurinkoisella ja tuulensuojaisella paikalla. Maaperän tulisi olla läpäisevä ja ravinteikas. Sietää ajoittaista kuivuutta. Talvisuojaus on suositeltava. Pensaan voi myös istuttaa ruukkuun ja talvettaa viileässä.

  •     Menestymisvyöhyke: (I-II)
  •     USDA 6-9
  •     Aurinkoinen
  •     Ph suositus: 6 – 7.8
  •     Alkuperämaa: Puola

Myyntikoko 40–60 cm

Powered By OpenCart
Niittytila © 2018 | design: Design Studio WWW