Syrikkä 'Bicolor' (Buddleia x weyeriana 'Bicolor')

Syrikkä 'Bicolor' (Buddleia x weyeriana 'Bicolor')

Syrikkä 'Bicolor' (Buddleia x weyeriana 'Bicolor')
Syrikkä 'Bicolor' (Buddleia x weyeriana 'Bicolor')
Tuotekoodi: Buddleia x weyeriana
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 14,00€
Veroton: 11,29€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Syrikät ovat alkujaan kotoisin Aasiasta. Lajike 'Bicolor' on Yhdysvalloista Georgian yliopiston koepuutarhasta löytynyt vapaan pölytyksen kautta syntynyt syrikkälajike. Se tunnetaan myös nimellä 'Flower Power'. Bicolor kasvaa suotuisilla kasvupaikoilla noin 1-2 metriä korkeaksi pensaaksi. Syrikät ovat suhteellisen nopeakasvuisia ja niiden kasvutapa on ylöspäin levenevä. Sen n. 10 cm pitkät ja n. 3 cm leveät lehdet ovat suikeat, tummanvihreät sekä hieman nukkaiset.

Syrikköjen koristearvo perustuu niiden kauniiseen, heinä-syyskuulle sijoittuvaan kukintaan. 'Bicolor' -lajikkeen puikelomainen, nuokkuva kukinto on pituudeltaan noin 30–40 cm. Se muistuttaa hieman syreenin kukintoa. Kukinto kehittyy samana vuonna kasvaneisiin versoihin. 'Bicolor' -lajikkeen erityispiirteenä on sen kaksivärinen kukinto; nuput ja aukeavat kukat ovat aluksi laventelin väriset, vähitellen kukat saavat vaaleanpunertavan - oranssin värityksen. Kukat ovat erityisesti perhosten mieleen.

Syrikkä 'Bicolor' viihtyy aurinkoisella ja tuulensuojaisella paikalla. Maaperän tulisi olla läpäisevä ja ravinteikas. Kasvi sietää myös ajoittaista kuivuutta. Kasvi on talvenarka Suomessa. Talvisuojaus on suositeltava. Pensaan voi myös istuttaa ruukkuun ja talvettaa viileässä.

  •     Menestymisvyöhyke: (I-II)
  •     USDA 6-9
  •     Aurinkoinen
  •     PH suositus: 6 – 7.8
  •     Alkuperämaa: NL

Myyntikoko C3: n. 20-40 cm. 

Kuva: Niittytila

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW