Euroopanpähkinäpensas 'Hallesche Riesen' (Corylus avellana 'Hallesche Riesen')

Euroopanpähkinäpensas 'Hallesche Riesen' (Corylus avellana 'Hallesche Riesen')

Euroopanpähkinäpensas 'Hallesche Riesen' (Corylus avellana 'Hallesche Riesen')
Euroopanpähkinäpensas 'Hallesche Riesen' (Corylus avellana 'Hallesche Riesen') Euroopanpähkinäpensas 'Hallesche Riesen' (Corylus avellana 'Hallesche Riesen') Euroopanpähkinäpensas 'Hallesche Riesen' (Corylus avellana 'Hallesche Riesen')
Tuotekoodi: Hallesche Riesen
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 22,00€
Veroton: 17,74€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Hallesche Riesen "Hallen jätti" on vanha, Saksan Hallessa 1788 kehitetty, kauppahasselpähkinälajike. Lajike tunnetaan myös mm. nimillä Riesennuss von Halle, Riesennus, Halls giant ja Hallesk Jätte. Nimet viittaavat pähkinän suureen kokoon. Eri lähteissä lajike luetaan myös isopähkinäpensaaksi (Corylus maxima) tai isopähkinäpensaan ja euroopanpähkinäpensaan risteytykseksi.

Hallen jätti on terve, voimakaskasvuinen ja leveä pensas. Siitä tulee noin 3-4 metriä korkea pensas. Sen lehdet ovat vihreät, hieman sinertävät reunoilta. Lajikkeen kukinnot ovat aremmat kylmälle kuin luonnonkannan. Hallen jätti kuitenkin kukkii hieman tavanomaista myöhemmin ja sen siitepölyntuotanto on runsasta minkä vuoksi se soveltuu hyvin pölyttäjäksi esim. luonnonkantaa oleville pensaille. Vastaavasti lajike tarvitsee pölyttäjän, sillä se ei ole itsepölytteinen. Esim. em. luonnonkantaa olevat pähkinäpensaat soveltuvat hyvin pölyttäjäksi. Pähkinät kypsyvät kasvupaikasta riippuen melko myöhään, yleensä vasta lokakuun puolivälissä tai sen jälkeen. Pähkinät ovat kooltaan noin 22x19x19 mm ja kasvavat usein pareittain. Pähkinän kuori on melko paksu, mikä lisää sen vastustuskykyä tuhohyönteisiä vastaan. Hallen jätin pähkinöitä pidetään maultaan yhtenä parhaimmista hasselpähkinälajikkeista.

Hallen jätti tarvitsee suojaisen ja aurinkoisen kasvupaikan. Kasvupaikan tulisi olla syvämultainen ja ravinteikas. Suosii kalkkipitoisia maita.

  • USDA 4-8
  • Menestymisvyöhyke: I-II (III)
  • Ph suositus: 6.5–7.5
  • Aurinkoinen
  • Alkuperämaa:LV                

Myyntikoko:

C7: verkkopussi n. 70-90 cm LV. 

KUVA 3:Pähkinälajikkeiden ja -lajien kokoeroja vuoden 2019 sadossa taimistollamme Bergössä.

Avainsanat: hasselpähkinä
Powered By OpenCart
Niittytila © 2021 | design: Design Studio WWW