Stachyurus praecox

Stachyurus praecox

Stachyurus praecox
Stachyurus praecox
Tuotekoodi: Stachyurus praecox
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 32,00€
Veroton: 25,81€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Stachyurus praecox on Euroopassakin melko harvinainen, japanista kotoisin oleva koristepensas, jolla ei ole edes suomenkielistä nimeä. Japanissa sitä kutsutaan nimellä Kibushi. Japanissa siitä voi kasvaa pieni puu tai pensas, Suomessa kasvi jäänee suotuisissakin olosuhteissa pieneksi pensaaksi. Sen lievästi sahalaitaiset, noin 7-14 sentin pituiset lehdet ovat soikean muotoiset. Syksyllä ne saavat keltapunaisen syysvärin.

Stachyurus praecoxin koristearvo perustuu sen aikaiseen ja näyttävään kukintaan. Stachyurus praecox on kaksineuvoinen, mutta käytännössä itsesteriili ja siitä syystä sitä voidaan pitää kaksikotisena. Stachyurus praecox kukkii aiemman vuoden silmuilla aikaisin keväällä ennen lehtien puhkemista. Kukinto on pitkä roikkuva norkkomainen terttu, joita sijaitsee lehtihangoissa. Vajaan sentin mittaiset, kellomaiset kukat ovat keltaisia ja niitä roikkuu yhdessä tertussa n. 12–20. Pölytyksen onnistuttua syntyvä hedelmä on n. 8 mm kokoinen monisiemeninen marja.

Stachyurus praecox tarvitsee suojaisen, mutta aurinkoisen kasvupaikan. Maaperän tulisi olla ravinteikasta ja humuspitoista sekä lievästi kosteaa, mutta myös läpäisevää. Pensas on talvenarka. Se tarvitsee Suomessa talvisuojauksen.

  • Menestymisvyöhyke: (?)
  • USDA: 6-8
  • Aurinkoinen
  • PH suositus: 5,6–7,5

Myyntikoko C2: n. 40-60 cm. Saatavilla vain erillistilauksesta keväällä.

Kuva: Der Messer (CC BY-SA 3.0)

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW