Japaninstoraksi (Styrax japonicus)

Japaninstoraksi (Styrax japonicus)

Japaninstoraksi (Styrax japonicus)
Japaninstoraksi (Styrax japonicus)
Tuotekoodi: Styrax japonicus
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 30,00€
Veroton: 24,19€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Japaninstoraksi kasvaa luontaisesti Itä-Aasiassa, kuten Kiinassa, Japanissa, Koreassa ja Taiwanissa. Kotiseudullaan se voi kasvaa n. 10 metriä korkeaksi puuksi, mutta jää usein pienemmäksi. Euroopassa siitä voi kasvaa n. 4 metrin korkuinen puu. Suomessa se jäänee pensaaksi tai pieneksi puuksi.  Puu on hidaskasvuinen. Runko on sileän harmaa. Kasvutavaltaan tämän koristeellisen puun latvus on leveähkön kupumainen.  Oksat voivat tulla jopa kaksi kertaa leveämmiksi kuin on puun korkeus. Puu on koristeellisuutensa vuoksi myös suosittu bonsai-puuna. Japaninstoraksin lehdet ovat paperimaiset, soikeat, n. 4-10 cm pitkät ja 2-5 cm leveät.  

Japaninstoraksin koristearvo perustuu kasvutavan lisäksi myös sen kukkiin. Puu on kaksineuvoinen. Se kukkii lehtien aukeamisen jälkeen alkukesästä valkoisin, alaspäin roikkuvin, hyvänhajuisin kukin. Halkaisijaltaan noin 2-3 cm leveät kukat roikkuvat noin 3 cm pituisten varsien päässä. Syksyllä puuhun kehittyvät valkoiset, n. 1-1,5 cm mittaiset munanmuotoiset syömäkelpoiset luumarjat, jotka maistuvat lähinnä linnuille.

Japaninstoraksi viihtyy happamassa maaperässä. Maaperän tulisi olla ravinteikas ja läpäisevä, mutta hieman kostea. Kasvupaikka tulisi olla aurinkoinen ja lämmin sekä suojainen. Puu on arka, mutta mielenkiintoinen kokeilukasvi. Suositeltavaa olisi talvettaa se sisätiloissa.

  • Menestymisvyöhyke: (I)
  • USDA: 6b
  • Aurinkoinen
  • PH suositus: 5,1–6,5
  • Alkuperämaa: PL

Myyntikoko C6, n. 100-120 cm. Valitettavasti ei saatavilla kaudella 2024.

Kuva: Gondahara [CC BY-SA 3.0]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW