Sateenvarjomagnolia (Magnolia tripetala)

Sateenvarjomagnolia (Magnolia tripetala)

Sateenvarjomagnolia (Magnolia tripetala)
Sateenvarjomagnolia (Magnolia tripetala)
Tuotekoodi: Magnolia tripetala
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 35,00€
Veroton: 28,23€

Vaihtoehdot


* Koko:

Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Sateenvarjomagnolia on kotoisin Pohjois-Amerikan itäsosista Appalakkien vuoristoalueelta. Luontaisella levinnäisyysalueella sateenvarjomagnoliasta voi tulla 10–15 metriä korkea puu, mutta Suomessa kasvista tulee suotuisissa oloissa n. 3-5 metrinen pensas tai pieni puu. Kasvi on pystykasvuinen ja useimmiten monirunkoinen ja pensasmainen. Puun huomiota herättävin piirre ovat sen isot lähes trooppisen näköiset limen vihreät lehdet. Soikeat lehdet ovat n. 15–50 cm pitkiä ja leveimmillään lähellä kärkeä.  Puu on saanut nimensä siitä, että suuret lehdet asettuvat sateenvarjomaisesti oksien kärkiin. Lämpiminä syksyinä lehdet voivat saada keltaisen syysvärin.

Sateenvarjomagnolia kukkii kermanvalkoisin kukin keskikesällä. Kooltaan noin kämmenenlevyiset kukat ovat kaksineuvoisia. Kukat jäävät usein isojen lehtien peittoon. Kukkien tuoksua pidetään epämiellyttävänä. Hedelmä on aluksi vaaleanpunainen ja lopulta punainen noin 10 cm kokoinen tuppilo.

Sateenvarjomagnolia viihtyy aurinkoisella tai puolivarjoisella lämpimällä ja suojaisella paikalla. Se tarvitsee tuoreen ja multavan kasvupaikan. Kasvi suosii lievästi happamia kasvupaikkoja. Suositellaan talvisuojaista tai suojaista kasvupaikkaa.

  • Menestymisvyöhyke: (I-III)
  • USDA: 5-8
  • PH suositus: 5–7.5
  • Aurinkoinen tai puolivarjoinen
  • Alkuperämaa:SE, siemenlähde Västerås.

Myyntikoko

1. C3.5: n. 80-100 cm, 35 €

2. C3.5-C5: n. 110-150 cm,  42 €

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW