Lännentulppaanipuu (Liriodendron tulipifera)

Lännentulppaanipuu (Liriodendron tulipifera)

Lännentulppaanipuu (Liriodendron tulipifera)
Lännentulppaanipuu (Liriodendron tulipifera) Lännentulppaanipuu (Liriodendron tulipifera) Lännentulppaanipuu (Liriodendron tulipifera) Lännentulppaanipuu (Liriodendron tulipifera)
Tuotekoodi: Liriodendron tulipifera
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 60,00€ 45,00€
Veroton: 36,29€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Lännentulppaanipuu on kotoisin Pohjois-Amerikan itäosista. Luontaisilla kasvualueilla nopeakasvuinen puu kasvaa noin 30 m korkeaksi ja 20 m leveäksi puuksi. Suomessa se kasvaa n. 2-4 m korkuiseksi pensaaksi. Sen latvus on levän pylväsmäinen. Koristeelliset lehdet sijaitsevat kierteisesti ja ne ovat lovipäisiä ja niissä on neljä terävää liuskaa. Lehtilavan pituus on noin 7-15 cm. Lehdet ovat päältä tummanvihreitä ja alta sinivihreitä. Syksyllä lehdet saavat oranssin tai keltaisen sävyn. 

Lännentulppaanipuu kukkii kesä-heinäkuussa. Se on yksikotinen. Koristeelliset, kuppimaiset, kukat ovat 4-5 cm leveitä ja sijaitsevat kuluvan kauden kasvainten kärjessä. Kukissa on vihreänkeltaisia ja oranssijuovaisia kehälehtiä. Hedelmä on 5-8 cm pitkä käpymäinen hedelmä. Hedelmän sisällä ovat siemenet, joilla on ohuet lenninsiivet. Hedelmät säilyvät puusssa talven yli ja siemenet leviävät tuulen avulla.

Viihtyy aurinkoisella paikalla. Viihtyy kosteassa, vettäläpäisevässä ja happamassa hiekka-savimaassa. On talvehtinut taimistollamme Länsirannikolla III vyöhykkeellä.

  • Menestymisvyöhyke: I
  • Usda: 4-9
  • Ph suositus: 4.5–7.5
  • Alkuperämaa: Puola

Myyntikoko: n. 300 cm 

Powered By OpenCart
Niittytila © 2017 | design: Design Studio WWW