Nenäliinapuu (Davidia involucrata)

Nenäliinapuu (Davidia involucrata)

Nenäliinapuu (Davidia involucrata)
Nenäliinapuu (Davidia involucrata)
Tuotekoodi: Davidia involucrata
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 48,00€
Veroton: 38,71€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Nenäliinapuu, toiselta nimeltään kyyhkyspuu on kotoisin Kiinasta. Se on leveän kartiomainen puu, joka kasvaa luontaisilla kasvualueilla n. 15 m korkuiseksi ja 10 m levyiseksi puuksi. Suomessa puu jäänee pensaaksi. Nenäliinapuun lehdet ovat sydämenmuotoiset, päältä tummanvihreät ja alta valkokarvaiset. Lehdet ovat noin 10-20 cm pituiset ja 7-15 cm leveät. Lokakuun alussa lehdet alkavat saada violetin ja purppuran punaiset sävyt, jotka muuttuvat myöhemmin oranssinpunertaviksi. Lehdet ovat kuitenkin arkoja yöpakkasille. Ensimmäisten yöpakkasten jälkeen lehdet varisevat pois.

Nenäliinapuun erikoisuus ovat sen kukat. Pieniä (1-2 cm mittaisia), punaisia ja terttumaisia kukintoja suojaa molemmin puolin levittäytyneet suuret suojuslehdet. 12-25 cm pituiset suojuslehdet ovat aluksi keltaiset, jotka muuttuvat vähitellen valkoisiksi. Puu kukkii myöhäiskeväällä. Tuulisella säällä suojuslehdet lepattavat tuulessa kuin kyyhkysten siivet tai nenäliinat. Nenäliinapuu kukkii vasta vanhana. Kukkimiseen voi mennä jopa 10-20 vuotta. Hedelmät ovat aluksi tummanvihreät ja muuttuvat kypsyessään purppuranpunaisiksi. Jokainen hedelmä sisältää 6-10 siementä. Puu on kaksineuvoinen.

Nenäliinapuu on suosittu koristepuu niin Kiinassa kuin Amerikassa. Nenäliinapuu on talvenarka, mutta mielenkiintoinen ja hieno kokeilukasvi. Helsingissä Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa nenäliinapuu on talvehtinut.

Nenäliinapuu viihtyy aurinkoisella ja tuulelta sekä halloilta suojaisella paikalla. Talvisuojaus on suositeltava. Nenäliinapuu viihtyy tuoreessa, vettäläpäisevässä ja runsasravinteisessa maassa. 

  • Menestymisvyöhyke: (I)
  • USDA: 6-8
  • PH suositus: 5.0-7.4
  • Alkuperämaa: SE ja PL

Myyntikoko:

1. C4: n. 100-120 cm. PL

2. C7,5: n. 100-120 cm. SE.

Kuva: Rasbak [CC BY-SA 3.0]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW