Niverävaahtera ‘Carnival’ (Acer campestre ‘Carnival’) Runkopuu

Niverävaahtera ‘Carnival’ (Acer campestre ‘Carnival’) Runkopuu

Niverävaahtera ‘Carnival’ (Acer campestre ‘Carnival’) Runkopuu
Niverävaahtera ‘Carnival’ (Acer campestre ‘Carnival’) Runkopuu Niverävaahtera ‘Carnival’ (Acer campestre ‘Carnival’) Runkopuu
Tuotekoodi: Carnival
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 48,00€
Veroton: 38,71€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Niverävaahteraa kasvaa luontaisesti Euroopassa Etelä-Ruotsin korkeudelle saakka. Sen levinnäisyysalue on yksi laajimmista kaikista vaahteralajeista. Sitä on käytetty levinneisyysalueellaan mm. aitakasvina ja katupuuna.  Niverävaahtera on suhteellisen nopeakasvuinen. Niverävaahteran 'Carnival' -lajike löydettiin vuonna 1989 Hollannista. Lajike 'Carnival' on matalakasvuisempi kuin kantalaji, se kasvaa Suomessa enintään 3 m korkuiseksi. 'Carnival'in lehdet poikkeavat väritykseltään kantalajista (Acer campestre). 'Carnival':in pienet lehdet ovat vaaleareunaisia vihreällä keskuksella. Kirjavien lehtien määrä vaihtelee vuosittain. Ne ovat kooltaan n. 5-16 cm kokoisia. Lehtilapa on 3-5 liuskainen. Lämpiminä syksyinä lehdet voivat ehtiä saada kullankeltaisen syysvärin. 

Niverävaahtera viihtyy aurinkoisessa ja puolivarjoisessa paikassa. Se suosii kalkkipitoisia maita toisin kuin monet muut vaahterat. Lisäksi se viihtyy vettä läpäisevässä ja ravinteikkaassa maassa.

  • Menestymisvyöhyke: I-(III)
  • USDA 4A-8B
  • Aurinkoinen, puolivarjoinen
  • Ph suositus: 5.6-7.8
  • Alkuperämaa: PL

Myyntikoko: Runkopuu C15: Vartoskorkeus n. 110-140 cm, kokonaiskorkeus n. 140-170 cm.

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW