Pähkinöitä omasta puutarhasta. Opas suomalaisten pähkinöiden kasvattamiseen.

Pähkinöitä omasta puutarhasta. Opas suomalaisten pähkinöiden kasvattamiseen.

Pähkinöitä omasta puutarhasta. Opas suomalaisten pähkinöiden kasvattamiseen.
Tuotekoodi: Pähkinöitä omasta puutarhasta
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 25,00€
Veroton: 22,73€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Kasvukaudet ovat pidentyneet viime vuosina ja pähkinälajit ja -lajikkeet menestyvät yhä paremmin Suomessa. Kotimaisen pähkinäpensaamme (corylys avellana) lisäksi ulkomaisten hasselpähkinälajikkeiden (corylus sp.), jalopähkinöiden (juglans) ja hikkoreiden (carya) kasvattaminen on jo mahdollista Suomessa. Näitä kasveja on joitakin vuosia kasvanut Vaasan saaristossa sijaitsevan Niittytilan taimistomme kokeilupuutarhassa.  Myös kastanjapuita (castanea) pystytään jo suotuisilla paikoilla vähitellen kasvattamaan Pohjolassa, Vaasan saaristossakin jo talvisuojauksen turvin.   

Herkulliset ja terveelliset pähkinät ovat jännittävä lisä suomalaisiin kotipuutarhoihin, maatiloille ja ruokapöytiin. Pitkäikäiset pähkinäkasvit sitovat hiiltä pitkäksi ajaksi, tuottavat terveellistä lähiruokaa sekä kauneutta tuleville sukupolville.

Ensimmäinen suomalainen pähkinäopas ”Pähkinöitä omasta puutarhasta” inspiroi ja antaa käytännön ohjeita niin aloitteleville pähkinäpuutarhureille kuin jalostuksesta kiinnostuneillekin. Kirja esittelee mm. Niittytilan taimiston sivuilta tuttuja Suomessa menestyviä pähkinäpensaan (Corylus) ja jalopähkinäpuiden (Juglans) lajeja ja lajikkeita. Kirjan sivuilta löytyy vinkkejä mm. taimien istuttamiseen sekä hoitotoimiin, sadonkorjuuta unohtamatta. Runsain värivalokuvin kuvitettu teos näyttää myös pähkinäkasvien esteettiset arvot ja paikan syötävien koristekasvien joukossa.

Oppaan kirjoittaja Joel Rosenberg on kasvattanut pähkinöitä toistakymmentä vuotta ja tutkinut aihetta pitkään. Teosta varten on haastateltu Suomen ja naapurimaiden pähkinänviljelijöitä, -asiantuntijoita sekä pähkinäharrastajia. Kirjan peruskivenä ovat viimeisimmät ilmastonmuutosennusteet ja tieto lämpenevän pohjolan tarjoamista uusista mahdollisuuksista.

  • Julkaisuvuosi: 12/2020
  • Tekijä: Rosenberg, Joel
  • Kustantaja: Intokustannus
  • Sivumäärä: 188
  • Paino: 516 grammaa
  • Kieli: suomi
  • Muuta: kovakantinen
  • ISBN: 9789523513235
Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW