Euroopanmarjakuusi 'Snow Lady' (Taxus baccata 'Snow Lady')

Euroopanmarjakuusi 'Snow Lady' (Taxus baccata 'Snow Lady')

Euroopanmarjakuusi 'Snow Lady' (Taxus baccata 'Snow Lady')
Euroopanmarjakuusi 'Snow Lady' (Taxus baccata 'Snow Lady')
Tuotekoodi: Snow Lady
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 20,00€
Veroton: 16,13€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Euroopanmarjakuusi 'Snow Lady' on uusi, kirjavalehtinen marjakuusilajike. Se on syntynyt pylväsmarjakuusen (Taxus baccata  'fastigiata') siementaimena.  Markkinoille sen toi Boomkwekerij Herplant – taimisto Belgiassa vuonna 2015.

Euroopanmarjakuusi 'Snow Lady' on hidaskasvuinen ja pitkäikäinen pensas tai pieni puu. Sen oksat kasvavat ylöspäin, minkä ansiosta puusta tulee kapean pylväsmäinen. Siitä tulee parhaimmillaan oletettavasti n. 2-4 metriä korkea ja 1-1,5 metriä leveä ainavihanta, tiheäkasvuinen havupuu. Sillä on iso juuristo ja ensimmäisinä vuosina kasvu keskittyy pääosin juuristoon. Voimakkaan juuristonsa ansiosta puu kestää vanhemmiten hyvin vaihtelevia olosuhteita.

Euroopanmarjakuusi 'Snow Lady':n lehtimäiset, päältä kiiltävät neulaset ovat n. 2,5 cm pitkät ja n. 2-3 mm leveät. Puun koristearvo perustuu ainavihantien neulasten kauniiseen väritykseen. Uudet neulaset ovat reunoilta kellertävät ja keskeltä tummanvihreät. Vanhemmiten neulaset muuttuvat valkoreunaisiksi. Neulaset ovat myrkylliset, kuten siemenvaippaa lukuun ottamatta koko kasvi. Marjakuuset ovat pääosin kaksikotisia. Euroopanmarjakuusi 'Snow Lady' on emikasvi. Kehätön vihreä emikukka on kooltaan 1-1,5 mm. Pölyttynyttä emikukkaa ympäröi punainen mehevä suomu, josta kehittyy siemenen ympärille marjaa muistuttava, päistään avoin n. 8-15 mm pitkä siemenvaippa. Sen maku on linnuille mieleen. Siemenet kypsyvät 6-9 kuukauden kuluttua pölytyksestä.

Euroopanmarjakuusi 'Snow Lady' viihtyy varjoisassa – aurinkoisessa kasvupaikassa. Lajike viihtyy kantalajiaan paremmin myös täysin aurinkoisella kasvupaikalla. Maaperän tulisi olla syvämultainen, ravinteikas, hieman kalkkipitoinen, tuore ja läpäisevä. Se sietää huonosti kuivuutta nuorena, mutta ei siedä myöskään seisovaa vettä. Euroopanmarjakuusi 'Snow Lady' soveltuu myös ruukkukasviksi. Nuorena 'Snow Lady' tulisi suojata kuivattavalta kevätauringolta.

  • Menestymisvyöhyke: I-III
  • USDA 6
  • Aurinko-Puolivarjo-varjo
  • PH suositus: 6–7,8
  • Alkuperämaa:PL

Myyntikoko C3, 25–30 cm.

Kuva 1: Copyright Herplant

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW