Kanadanhemlokki (Tsuga canadensis)

Kanadanhemlokki (Tsuga canadensis)

Kanadanhemlokki (Tsuga canadensis)
Kanadanhemlokki (Tsuga canadensis) Kanadanhemlokki (Tsuga canadensis) Kanadanhemlokki (Tsuga canadensis)
Tuotekoodi: Tsuga canadensis
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 8,00€
Veroton: 6,45€

Vaihtoehdot


* Koko:

Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Ainavihanta kanadanhemlokki on havupuu, joka on lähtöisin Pohjois-Amerikan itäosista suurin piirtein alueelta, joka yltää koilisesta Minnesotasta Nova Scotiaan ja sieltä Alabamaan.  Luontaisella levinnäisyysalueellaan puu kasvaa n. 30 metriä korkeaksi. Suomessakin puu voi kasvaa jopa n. 8-20 metriä korkeaksi.   Puu on melko hidaskasvuinen varsinkin nuorena. Kanadanhemlokki on melko pitkäikäinen puu. Se voi elää jopa 1000 vuotiaaksi. Kasvutavaltaan puu on leveälatvuksinen.  Oksat kasvavat vaakaasuoraan. Niillä ja latvalla on taipumus nuokkua hieman alaspäin. Tiheällä kasvupaikalla puu säilyttää oksansa vai latvustossaan, jolloin runko on paljaana puun alosista. Avoimella paikalla voi kanadanhemlokki haaroittua ja pensastua. Nuoren puun kaarna on punertavaa tai hieman harmahtava. Vanhemmiten puun kaarna paksuuntuu ja uurteistuu ja muuttuu väriltään harmaanruskeaksi. Pehmeät ja litteät, melko lyhyet neulaset ovat päältä tumman vihreät ja alapuolelta valkoiset, kahden valkoisen ilmajuovan ansioista.  Neulaset ovat kooltaan n. 0,5-2 cm pitkät ja 2 mm leveät sekä kärjestään lähes pyöreät. Neulaset muistuttavat hieman marjakuusien (taxus) neulasia.

Kanadanhemlokin tuulipölytteinen kukinta alkaa melko myöhäisellä iällä, n. 20–40 vuotiaana. Puu on yksikotinen.  Kukinta tapahtuu loppukeväällä ja kävyt kypsyvät suurin piirtein lokakuussa. Munanmuotoiset alaspäin roikkuvat emikävyt ovat aluksi vihreät ja muuttuvat kypsyttyään ruskeiksi. Ne ovat kooltaan n. 1,5–2,5 cm pitkät ja 1-1,5 cm leveät. Siemenet ovat n. 1-2 mm kokoisia ja niillä on 7 mm kokoiset lenninsiivet.

Kanadanhemlokki viihtyy puolivarjoisessa-varjoisessa suojaisessa paikassa. Nuorena sietää täysin varjoa, mutta tarvitsee vanhemmiten hieman auringonvaloa. Kasvupaikan tulisi olla hieman kostea, mutta läpäisevä.  Ei siedä seisovaa vettä. Sietää monenlaista maaperää, mutta viihtyy parhaiten hieman happamilla syvään hiekkapitoisilla ja ravinteikkailla humusmailla.

  • Varjoinen-puolivarjoinen
  • Menestymisvyöhyke: I-II (III)
  • USDA: 4-7
  • PH suositus: 5–7

Myyntikoko 

1. C1,5-C2: n. 10 cm. Ruukutettu keväällä. 8 €.

2. C7,5: 50-60 cm. 25 €.

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW