Floridansuosypressi (Taxodium distichum)

Floridansuosypressi (Taxodium distichum)

Floridansuosypressi (Taxodium distichum)
Floridansuosypressi (Taxodium distichum) Floridansuosypressi (Taxodium distichum) Floridansuosypressi (Taxodium distichum) Floridansuosypressi (Taxodium distichum) Floridansuosypressi (Taxodium distichum)
Tuotekoodi: Taxodium distichum
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 35,00€
Veroton: 28,23€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Floridansuosypressi on kesävihanta havupuu, joka pudottaa neulasmaiset lehtensä ja lyhythaaransa syksyisin. Puu on nimensä mukaisesti kotoisin Yhdysvaltain kaakkoisosien rämeiltä. Se menestyy kuitenkin huomattavasti luontaista levinneisyysaluettaan pohjoisempana Pohjois-Amerikassa  mm. Etelä-Kanadassa asti. Myös Euroopassa se on suosittu koristepuu. Se on pärjännyt hyvin myös mm. Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa. Luontaisella levinneisyysalueellaan se voi kasvaa yli 40 metriä korkeaksi. Suomessa puu jäänee suotuisissa olosuhteissa enimmillään n. 8-10 metriin.  Sen arvellaan suotuisissa olosuhteissa voivan elää jopa tuhatvuotiaaksi.

Suosypressin runko on kauniin punaruskea ja hilseilevä. Puu muistuttaa huomattavasti läheistä sukulaistaan, kiinanpunapuuta (Metasequoia glyptostroboides). Kasvutavaltaan puu on kartiomainen. Sen vaaleanvihreät, neulasmaiset lehdet puhkeat keväällä ja ovat kooltaan n. 1-2 cm pitkiä ja 2 mm leveitä. Lehtien alapuolella on kaksi harmaata juovaa. Leutoina ja pitkinä syksyinä lehdet saavat punertavanruskean syysvärin ennen putoamistaan.

Floridansuosypressi on yksikotinen.  Todennäköisesti se ei kuki Suomessa. Hedekukat kasvavat norkkomaisissa kukinnoissa ja emikukat muutaman ryhminä. Kukkasilmut kehittyvät myöhään syksyllä seuraavan kevään kukintaa varten. Lähes pyöreät kävyt kypsyvät pölyttymisen jälkeen syksyllä ja ovat halkaisijaltaan noin 2,5 cm.

Floridansuosypressi viihtyy monenlaisissa kasvuympäristöissä. Se pystyy kasvamaan jopa matalassa seisovassa vedessä ja rannoilla, mutta myös kuivemmassa ympäristössä. Se ei kuitenkaan siedä suolaista vettä. Nopeiten puu kasvaa kuitenkin hieman kuivemmassa, tulvimattomassa ympäristössä. Puu tarvitsee lämpimän ja aurinkoisen, mutta suojaisen kasvupaikan. Puu viihtyy hieman happamassa maaperässä. Kalkkipitoisilla mailla lehdet voivat kellastua (kloroosista johtuen). Kasvupaikan tulisi olla syvämultainen, sillä puu pyrkii muodostamaan syvälle yltävän juuriston.

  • Menestymisvyöhyke: (I)
  • USDA: 6
  • Aurinkoinen
  • PH Suositus 5,5–7
  • Alkuperämaa: NL

Myyntikoko, C3,5: ca. 80-100 cm.

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW