Kiinanpunapuu (Metasequoia glyptostroboides)

Kiinanpunapuu (Metasequoia glyptostroboides)

Kiinanpunapuu (Metasequoia glyptostroboides)
Kiinanpunapuu (Metasequoia glyptostroboides) Kiinanpunapuu (Metasequoia glyptostroboides) Kiinanpunapuu (Metasequoia glyptostroboides)
Tuotekoodi: Metasequoia glyptostroboides
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 39,00€
Veroton: 31,45€

Vaihtoehdot


* Koko:

Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Kiinanpunapuu kasvaa luonnonvaraisena ainoastaan pienellä alueella Kiinassa. Kasvitieteessä puu tunnettiin 1940-luvulle asti ainoastaan fossiileista, kunnes elävä puu löydettiin 1941 Sichuanista. Kiinanpunapuu on nykyisin sukunsa ainoa edustaja. Aikoinaan kiinanpunapuun sukuisia puita kasvoi suurella osalla pohjoista pallonpuoliskoa.  Puusuku on pysynyt käytännössä muuttumattomana viimeiset 65 miljoonaa vuotta. Toisin sanoen sekä dinosaurukset että nykyajan ihmiset ovat voineet ihailla samaa puulajia.

Puu muistuttaa ulkoisesti suosypressejä (taxodium), mutta on nopeakasvuisempi. Kotiseudullaan puu voi kasvaa yli 40 metriä korkeaksi ja Etelä-Ruotsissakin jopa yli 20 metriä korkeaksi, mutta Suomessa puu jäänee muutaman metrin korkeaksi. Puun kasvutapa on kapean kartiomainen. Nuorten puiden runko on punertavan ruskea. Puun pehmeät neulaset ovat noin 2 cm pitkät. Puu pudottaa neulasensa ja lyhytversonsa talveksi. Sitä ennen neulaset saavat syksyllä syysvärin, joka vaihtelee keltaisesta, oranssiin ja punaiseen. Kiinanpunapuu on yksikotinen, mutta hedekukintoja sen arvellaan tuottavan vain kuumassa ilmastossa. Emikävyt ovat n. sentin pituisia ja 5 millimetriä leveitä.

Kiinanpunapuu viihtyy ravinteikkaassa maassa, aurinkoisessa, lämpimässä ja suojaisessa paikassa. Luontaisesti puu kasvaa kosteissa maaperissä, mutta vakiinnuttuaan se sietää myös kuivempia maaperiä syvälle yltävän paalujuurensa ansiosta. Puu viihtyy neutraalissa ja happamassa maassa. Sen lyhytversot ovat altiita keväthalloille. Kiinanpunapuu tarvitsee pitkän ja lämpimän kasvukauden selvitäkseen hyvin talvesta. Suotuisalla kasvupaikalla lämpimän kesän jälkeen puu voi kestää enimmillään 23–29 astetta pakkasta talvella. Kasvia voi kasvattaa myös leikattuna ruukkukasvina ja bonsaina.

  • Menestymisvyöhyke: (I)
  • USDA: 5-8
  • Aurinkoinen
  • PH Suositus 5,6–7,5
  • Alkuperämaa: NL

Myyntikoko:

1. C3: n. 60-70 cm. PL. 25 €. Valitettavasti tämä koko on loppuunvarattu

2. C5: n.100-120 cm. PL. 32 €. Valitettavasti tämä koko ei ole saatavilla.

3. C10: n. 220-240 cm NL. 39 €. Valitettavasti tämä koko on loppuunmyyty.

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW