Harmaapihta (Abies concolor)

Harmaapihta (Abies concolor)

Harmaapihta (Abies concolor)
Harmaapihta (Abies concolor) Harmaapihta (Abies concolor) Harmaapihta (Abies concolor)
Tuotekoodi: Abies concolor
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 12,00€
Veroton: 9,68€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Ainavihanta harmaapihta on lähtöisin Pohjois-Amerikan länsiosien vuoristoalueilta n. 1000-3000 metrin korkeudelta merenpinnasta. Luontaisella levinnäisyysalueellaan puu voi kasvaa n. 60 metriä korkeaksi, Suomessa noin 20 metriä korkeaksi. Suotuisissa olosuhteissa puu voi elää jopa 300-vuotiaaksi. Kasvutavaltaan puu on kartiomainen. Oksat kasvavat usein vaakasuoraan. Puun kaarna on harmaan ruskeaa, nuorena sileää, vanhemmiten uurteista. Sen noin 2-6 cm pituiset neulaset ovat pisimmät pihtojen suvussa. Litteät neulaset ovat päältä siniharmaat ja alapuolelta vaaleat.  Väri johtuu neulasten molemmat pinnat peittävästä haihduttamista ehkäisevästä hartsista. Sen ansiosta puu kuuluu kuivuutta parhaiten kestävimpiin pihtoihin. Sillä ei myöskään ole tästä syystä useille pihdoille tyypillisesti suurta tarvetta kasvaa nuorenakaan muiden puiden suojaamana.

Harmaapihdan tuulipölytteinen kukinta alkaa yleensä puun ollessa yli 10 vuotias ja se ajoittuu alkukesään. Puu on yksikotinen.  Pölyttyneet kävyt kypsyvät saman vuoden syksyllä. Nuorena vihreät, kypsänä ruskeat, pystykasvuiset kävyt ovat kooltaan n. 7-10 cm pitkät ja 2-4 cm leveät.

Harmaapihta viihtyy aurinkoisessa paikassa, sietää jonkin verran varjostusta.  Sietää kuivuutta, mutta viihtyy parhaiten kosteissa ja läpäisevissä maaperissä. Ei viihdy paikassa, joka on altis seisovalle vedelle. Viihtyy keski-runsasravinteisessa maaperässä, ei viihdy kuitenkaan raskas savisessa maaperässä. On menestynyt taimistollamme III – vyöhykkeellä.

  • Menestymisvyöhyke: I-III
  • USDA: 3-7
  • Aurinkoinen-puolivarjoinen
  • PH suositus: 5–7.5
  • Alkuperämaa: DE/FI

Myyntikoko:

1. Ruukutettu keväällä C2: n. 20-40 cm. 12 €.

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW