Keltamänty (Pinus ponderosa)

Keltamänty (Pinus ponderosa)

Keltamänty (Pinus ponderosa)
Keltamänty (Pinus ponderosa) Keltamänty (Pinus ponderosa) Keltamänty (Pinus ponderosa) Keltamänty (Pinus ponderosa)
Tuotekoodi: Pinus ponderosa
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 30,00€ 25,00€
Veroton: 20,16€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Keltamäntyä kasvaa luontaisesti Pohjois-Amerikan läntisissä osissa. Luontaisilla kasvualueilla keltamänty voi saavuttaa jopa 70 m korkeuden. Suuren kokonsa ansiosta se on Pohjois-Amerikassa taloudellisesti tärkeä puu. Suomessa keltamänty kasvaa noin 10-15 m korkeaksi puuksi. Keltamänty on muodoltaan leveän kartiomainen ja eksoottisen näköinen puu.

Keltamännyn neulaset voivat olla jopa 25 cm pitkiä. Ne ovat tumman- tai kellertävänvihreät. Neulaset kasvavat joko kolmittain tai harvemmin pareittain. Murskattuna neulaset tuoksuvat sitruunaisen tärpättiselle. Keltamänty kukkii kesäkuussa. Puu on yksikotinen. Kävyt ovat 7-15 cm pitkiä ja siemenet pieniä, noin 8mm mittaisia 2-3 cm mittaisilla siivillä. Siemenet ovat syötäviä ja niitä voidaan käyttää leivontaan ja ruoanlaittoon. Vanhojen puiden runko on kirkkaan oranssinkeltainen tai punaruskea.

Viihtyy aurinkoisella paikalla. Viihtyy vettäläpäisevässä kevyessä hiekkamaassa tai kevyesti savisessa maassa. Kasvaa myös ravinteellisesti köyhässä maassa.

  • Menestymisvyöhyke: I-(III)
  • Usda: 4-8
  • Aurinkoinen
  • Ph suositus: 5.5-7.5
  • Alkuperämaa: Puola / Suomi

Myyntikoko C3: 30-40 cm.

Powered By OpenCart
Niittytila © 2018 | design: Design Studio WWW