Kiinansinisade (Wisteria sinensis)

Kiinansinisade (Wisteria sinensis)

Kiinansinisade (Wisteria sinensis)
Kiinansinisade (Wisteria sinensis)
Tuotekoodi: SINS
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 25,00€
Veroton: 20,16€

Vaihtoehdot


* Koko:

Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Kiinansinisade (wisteria sinensis) on Kiinasta kotoisin oleva hernekasveihin (fabaceae) kuuluva koristeellinen ja nopeakasvuinen puuvartinen köynnös. Se voi saavuttaa luontaisella levinneisyysalueellaan jopa 10 metrin korkeuden. Suomessa korkeus jäänee noin 3-5 metriin.  Hernekasvina Sinisade pystyy sitomaan typpeä juuriston bakteerien avulla ilmasta. Kaikki osat kasvista ovat myrkyllisiä.

Sinisateen vihreät kesävihannat lehdet koostuvat 7-13 n. 7 cm pitkästä lehdykästä. Lehdet voivat pitkänä ja lämpimänä syksynä ehtiä saada keltaisen syysvärin. Sinisade on yksikotinen köynnös. Sinisade kukkii ennen lehtien puhkeamista. Kukkiessaan se on yksi kauneimmista köynnöksistä. Sen siniset - sinivioletit kukat sijaitsevat n. 15-20 cm pituisissa riippuvissa tertuissa kuten kultasateella. Se kukkii vasta useamman vuoden ikäisenä. Kukinnan alkamista voi jouduttaa leikkaamisella. Litteät ja ruskeat siemenkodat sisältävät hernekasveille tyypillisiä pavunkaltaisia siemeniä.

Sinisade viihtyy ravinteikkaassa, läpäisevässä maassa. Se suosii aurinkoista, lämpimää ja suojaista kasvupaikkaa. Lisäksi mitä aurinkoisempi kasvupaikka, sitä runsaammin se kukkii. Ulkona talvehtimisen kannalta hiekkapitoinen kasvualusta olisi suotava, sillä kasvi ei siedä talvimärkyyttä. Kylminä talvina köynnös tarvitsee talvisuojauksen ja voi siltikin paleltua maan tasalle asti.

  • USDA 5-10
  • Menestymisvyöhyke:?
  • PH suositus 6,1 - 7,8
  • Aurinkoinen tai puolivarjoinen ja suojaisa
  • hiekkapitoinen kasvualusta.
  • Alkuperämaa:DE

Myyntikoko C2: 40-60 cm. Valitettavasti ei saatavilla kaudella 2023. Katso myös lajike 'Blue Sapphire'

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW