Kiinansinisade (Wisteria sinensis)

Kiinansinisade (Wisteria sinensis)

Kiinansinisade (Wisteria sinensis)
Kiinansinisade (Wisteria sinensis) Kiinansinisade (Wisteria sinensis) Kiinansinisade (Wisteria sinensis)
Tuotekoodi: SINS
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 25,00€
Veroton: 20,16€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Kiinansinisade (wisteria sinensis) on Kiinasta kotoisin oleva hernekasveihin (fabaceae) kuuluva koristeellinen ja nopeakasvuinen puuvartinen köynnös. Se saavuttaa  luontaisella levinneisyysalueellaan 20-30 metrin korkeuden. Suomessa korkeus jäänee noin 2-2,5 metriin.  Hernekasvina Sinisade pystyy sitomaan typpeä juuriston bakteerien avulla ilmasta.Kaikki osat kasvista ovat myrkyllisiä.

Sinisateen vihreät kesävihannat lehdet koostuvat 7-13 n. 7 cm pitkästä lehdykästä. Lehdet voivat pitkänä ja lämpimänä syksynä ehtiä saada keltaisen syysvärin. Sinisade on yksikotinen köynnös. Sinisade kukkii ennen lehtien puhkeamista. Kukkiessaan se on yksi kauneimmista köynnöksistä. Sen siniset - sinivioletit kukat sijaitsevat n. 15-20 cm pituisissa riippuvissa tertuissa kuten kultasateella. Se kukkii vasta useamman vuoden ikäisenä. Kukinnan alkamista voi jouduttaa leikkaamisella. Litteät ja ruskeat siemenkodat sisältävät hernekasveille tyypillisiä pavunkaltaisia siemeniä.

Sinisade viihtyy ravinteikkaassa, läpäisevässä maassa. Viihtyy aurinkoisessa, lämpimässä ja suojaisessa kasvupaikassa. Lisäksi mitä aurinkoisempi kasvupaikka, sitä runsaammin se kukkii. Ulkona talvehtimisen kannalta hiekkapitoinen kasvualusta olisi suotava, sillä kasvi ei siedä talvimärkyyttä. Kylminä talvina tarvitsee talvisuojauksen ja voi paleltua maan tasalle asti.

  • USDA 5-9
  • Menestymisvyöhyke (I)-?
  • Ph suositus 5,5 - 7,5
  • Aurinkoinen, puolivarjoinen ja suojaisa
  • hiekkapitoinen kasvualusta.
  • Alkuperämaa:Saksa/Suomi

Myyntikoko 100-110 cm.

Powered By OpenCart
Niittytila © 2018 | design: Design Studio WWW