Kiinansinisade ’Blue Sapphire’ (Wisteria sinensis ’Blue Sapphire’)

Kiinansinisade ’Blue Sapphire’ (Wisteria sinensis ’Blue Sapphire’)

Kiinansinisade ’Blue Sapphire’ (Wisteria sinensis ’Blue Sapphire’)
Kiinansinisade ’Blue Sapphire’ (Wisteria sinensis ’Blue Sapphire’)
Tuotekoodi: Blue Sapphire
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 25,00€
Veroton: 20,16€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Kiinansinisade (wisteria sinensis) on Kiinasta kotoisin oleva hernekasveihin (fabaceae) kuuluva koristeellinen ja nopeakasvuinen puuvartinen köynnös. Lajike ’Blue Sapphire’ on kotoisin Uudesta Seelannista. Se tunnetaan myös nimellä ’Prolific’. Se voi saavuttaa lämpimässä ilmastossa jopa 10 metrin korkeuden. Suomessa korkeus jäänee parhaimmillaan noin 3-5 metriin.  Hernekasvina Sinisade pystyy sitomaan typpeä juuriston bakteerien avulla ilmasta. Kaikki osat kasvista ovat myrkyllisiä.

Sinisateen vihreät kesävihannat lehdet koostuvat 7-13 n. 7 cm pitkästä lehdykästä. Lehdet voivat pitkänä ja lämpimänä syksynä ehtiä saada keltaisen syysvärin. Sinisade on yksikotinen köynnös. Kiinansinisade Blue Sapphire kukkii ennen lehtien puhkeamista. Lajike Blue Sapphire voi kukkia toisen kerran kesässä vielä heinä-elokuussa. Kukkiessaan sinisade on yksi kauneimmista köynnöksistä. Sen siniset - sinivioletit kukat sijaitsevat n. 15–20 cm pituisissa riippuvissa tertuissa kuten kultasateella. Kukissa on miellyttävä tuoksu. Blue Sapphire lajike voi kukkia jo 2-3 vuoden ikäisenä. Lajikkeella kukinta on kantalajia runsaampi. Kukinnan alkamista voi jouduttaa leikkaamisella. Litteät ja ruskeat siemenkodat sisältävät hernekasveille tyypillisiä pavunkaltaisia siemeniä.

Sinisade ’Blue Sapphire’ viihtyy ravinteikkaassa, läpäisevässä maassa. Köynnös viihtyy erityisesti aurinkoisessa, lämpimässä ja suojaisessa kasvupaikassa. Lisäksi mitä aurinkoisempi kasvupaikka, sitä runsaammin se kukkii. Kylminä talvina ’Blue Sapphire’ tarvitsee talvisuojauksen ja voi silti paleltua maan tasalle asti. Ulkona talvehtimisen kannalta hiekkapitoinen kasvualusta olisi suotava, sillä kasvi ei siedä talvimärkyyttä. Talvehtimisen edistämiseksi kasvi kannattaa istuttaa hieman syvemmälle, kuin mitä se oli ruukussa.

  • USDA 5-10
  • Menestymisvyöhyke: ?
  • PH suositus 6,1 - 7,8
  • Aurinkoinen, puolivarjoinen ja suojaisa
  • Hiekkapitoinen kasvualusta
  • Alkuperämaa:PL ja NL

Myyntikoko C2:60–80 cm.

Powered By OpenCart
Niittytila © 2023 | design: Design Studio WWW