Kentuckynsinisade ’Blue Moon’ (Wisteria macrostachya ’Blue Moon’)

Kentuckynsinisade ’Blue Moon’ (Wisteria macrostachya ’Blue Moon’)

Kentuckynsinisade ’Blue Moon’ (Wisteria macrostachya ’Blue Moon’)
Kentuckynsinisade ’Blue Moon’ (Wisteria macrostachya ’Blue Moon’)
Tuotekoodi: Blue Moon
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 22,00€
Veroton: 17,74€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Kentuckynsinisade on Yhdysvalloista kotoisin oleva hernekasveihin (fabaceae) kuuluva koristeellinen ja nopeakasvuinen puuvartinen köynnös. 'Blue Moon' on Minnesotassa kehitetty ja vuonna 1997 rekisteröity lajike. Lajikkeen kehittämisen tavoitteena on ollut edelleen kehittää kentuckynsinisateen talvenkestävyyttä. Suomessa 'Blue Moon':ista voinee parhaimmillaan tulla 3-5 metriä korkea. Hernekasvina sinisade pystyy sitomaan typpeä juuriston bakteerien avulla ilmasta. Kaikki osat kasvista kukkia lukuunottamatta ovat myrkyllisiä.

Sinisade 'Blue Moon':in vihreät kesävihannat lehdet koostuvat 7-13 n. 3-5 cm pitkästä lehdykästä. Lehdet voivat pitkänä ja lämpimänä syksynä ehtiä saada keltaisen syysvärin. Sinisade on yksikotinen köynnös. Kentuckynsinisade kukkii alkukesällä lehtien puhjettua. Kukkiessaan se on yksi kauneimmista köynnöksistä. Sen siniset – sinivioletit hyväntuoksuiset kukat sijaitsevat n. 15–30 cm pituisissa riippuvissa tertuissa kuten kultasateella. Kentuckynsinisade 'Blue Moon' voi kukkia kaksi kertaa kesässä. Se voi kukkia jo 2-3 vuoden ikäisenä. Kukinnot kehittyvät vanhoihin ja saman vuoden versoihin. Pölyttyneistä kukinnoista kehittyvät litteät ja ruskeat siemenkodat sisältävät hernekasveille tyypillisiä pavunkaltaisia siemeniä.

Sinisade 'Blue Moon' viihtyy ravinteikkaassa, läpäisevässä maassa. Se viihtyy aurinkoisessa, lämpimässä ja suojaisessa kasvupaikassa. Lisäksi mitä aurinkoisempi kasvupaikka, sitä runsaammin se kukkii. Kentuckynsinisade 'Blue Moon':ia pidetään yhtenä kestävimmistä sinisadelajikkeista. Se on korkean lämpösumman saatuaan kestänyt jopa -40 c pakkasta Yhdysvalloissa. Ulkona talvehtimisen kannalta hiekkapitoinen kasvualusta olisi suotava, sillä kasvi ei siedä talvimärkyyttä. Köynnös tarvitsee köynnöstuen tai muun vastaavan tuen jota vasten kasvaa. Suomessa kylminä talvina se tarvitsee talvisuojauksen ja voi silti paleltua maan tasalle asti. Suositellaan talvisuojausta myös 2-3 ensimmäiselle talvelle ulkona.

  • Menestymisvyöhyke: (I-III)
  • USDA 4-9
  • PH suositus: 6,1-7,5
  • Aurinkoinen, puolivarjoinen ja suojaisa
  • Hiekkapitoinen kasvualusta
  • Alkuperämaa: NL 

Myyntikoko C1,7:50-100 cm.

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW