Tuoksuköynnöskuusama (Lonicera caprifolium)

Tuoksuköynnöskuusama (Lonicera caprifolium)

Tuoksuköynnöskuusama (Lonicera caprifolium)
Tuoksuköynnöskuusama (Lonicera caprifolium)
Tuotekoodi: Lonicera caprifolium
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 12,00€
Veroton: 9,68€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Tuoksuköynnöskuusama on kotoisin Keski-Euroopasta Albaniaan ulottuvalta suurelta alueelta sekä lähi-idästä. Se on levinnyt paikoin myös esim. Pohjois-Amerikkaan. Sitä pidetään suosituimpana kukkivista puuvartisista köynnöksista Suomessa. Se on puuvartinen köynnös, joka kasvaa Suomessa yleensä noin 2-4 metriä korkeaksi, mutta suotuisella kasvupaikalla jopa 6 m korkeaksi. Sen kasvunopeus on yleensä keskinkertainen. Köynnöksenä se tarvitsee kehikon tai tuen minkä ympäri kietoa vartensa. Kasvin lehdet ovat asettuneet vastakkain toisiinsa nähden. Päältä tummanvihertävät lehdet ovat leveän soikeita, kooltaan noin 4-8 cm. Ylin lehtipari oksien yläkärjessä on yleensä kasvanut kuppimaisesti yhteen.

Tuoksuköynnöskuusama kukkii jo hyvin nuorena. Kukinta-aika vaihtelee lämpösummasta riippuen Kesäkuusta syyskuulle. Köynnös voi kukkia uudelleen myös syksyllä, mikäli syksyllä on riittävän lämmintä. Köynnöksen trumpettimaiset, kaksineuvoiset kukat kehittyvät versojen kärkiin. Ne ovat aluksi vaaleanpunertavia ja sen jälkeen kellanvalkoisia. Kukissa on voimakas ympärille leviävä parfyymimäinen tuoksu, tosin vain iltaisin ja öisin. Kasvi soveltuu puutarhassa siksi hyvin esimerkiksi kulkureittien tai porttien viereen. Kukista kehittyvät marjat ovat n. 6-8 mm kokoisia, oransseja tai punaisia ja lievästi myrkyllisiä. Ne kypsyvät elo-lokakuussa.

Tuoksuköynnöskuusama viihtyy parhaiten aurinkoisella tai kevyesti varjoisella paikalla. Se kukkii parhaiten aurinkoisella paikalla. Köynnös tarvitsee tuoreen ja ravinteikkaan kasvupaikan. Kasvi on kalkinsuosija.  

  • Menestymisvyöhyke: I-III (IV-V)
  • USDA 4-8
  • Aurinkoinen, puolivarjoinen
  • PH suositus: 6.1–7.8
  • Alkuperämaa:NL

Myyntikoko C2: n.20-30 cm. Tilapäisesti loppu.

Kuva:Réginald Hulhoven [GNU Free Documentation License]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW