Raatihuonevilliviini ’Veitchii’ (Parthenocissus tricuspidata ’Veitchii’)

Raatihuonevilliviini ’Veitchii’ (Parthenocissus tricuspidata ’Veitchii’)

Raatihuonevilliviini ’Veitchii’ (Parthenocissus tricuspidata ’Veitchii’)
Raatihuonevilliviini ’Veitchii’ (Parthenocissus tricuspidata ’Veitchii’) Raatihuonevilliviini ’Veitchii’ (Parthenocissus tricuspidata ’Veitchii’)
Tuotekoodi: Veitchii
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 15,00€
Veroton: 12,10€

Vaihtoehdot


* Koko:

Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Raatihuonevilliviini on kotoisin itäisestä Aasiasta; Itä-Kiinasta, Japanista, Koreasta ja Taiwanilta sekä pieneltä alueelta Venäjän kaukoidästä. Sitä pidetään usein kauneimpana villiviinilajina. Vakiinnuttuaan raatihuonevilliviini on suhteellisen nopeakasvuinen köynnös. Lajike 'Veitchii' jää kantalajia hieman matalammaksi, parhaimmillaan n. 4-10 m korkeaksi. Kärhet tarttuvat tiukasti kiinni mihin tahansa karkeaan pintaan; vielä tiukemmin kuin imukärhivilliviinillä. Villiviinillä on syvä juuristo. Köynnöstä voi yhdistellä muiden köynnösten kanssa. 

Raatihuonevilliviinin lehdet ovat imukärhi- ja säleikkövilliviinistä poiketen kolmehalkoiset. Kantalajilla voi suotuisella paikalla kehittyä jopa 8–15 cm kokoiset lehdet. 'Veitchii' -lajikkeella on tätä hieman pienemmät lehdet. Lehdet puhkeavat myöhään keväällä tai aikaisin kesällä. Lehdet saavat syksyllä voimakkaan oranssinkeltaisen – tummanpunaisen syysvärin. Köynnös kukkii alkukesällä pienin vihertävin, vaatimattomin, kaksineuvoisin kukin. Lämpiminä kesinä se voi tuottaa sinimustia marjoja, jotka ovat syömäkelvottomia.

Raatihuonevilliviini on kylmänarempi kuin säleikkövilliviini ja imukärhivilliviini. Siksi se tarvitsee suojaisen ja lämpimän paikan, mieluusti eteläseinän. Se viihtyy muutenkin aurinkoisella tai puolivarjoisella paikalla tuoreessa, ravinteikkaassa ja kalkitussa maassa. Raatihuonevilliviiniä ei tarvitse erityisesti leikata. Vanhaa köynnöstä voi nuorentaa alasleikkaamalla se katkaisemalla versot noin 1 m korkeudelta maasta.

  • Menestymisvyöhyke: I-?
  • Usda: 4-8
  • aurinkoinen, puolivarjoinen
  • PH suositus 6.1-7.5.

Myyntikoko

1. C2:20-60 cm 12 €. Valitettavasti tämä koko on tilapäisesti loppu.

2. C2:90 cm 15 €. Valitettavasti tämä koko on loppu.

Kuva:Hedwig Storch [GNU Free Documentation License]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW