Säleikkövilliviini (Parthenocissus inserta)

Säleikkövilliviini (Parthenocissus inserta)

Säleikkövilliviini (Parthenocissus inserta)
Säleikkövilliviini (Parthenocissus inserta)
Tuotekoodi: säleikkövilliviini
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 12,00€
Veroton: 9,68€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Säleikkövilliviini on kotoisin itäisestä ja keskisestä Pohjois-Amerikasta Kaakkois-Kanadasta Teksasiin ja Arizonaan yltävältä alueelta. Se kasvaa noin 4-15 m korkeaksi köynnökseksi. Se on hyvin läheistä sukua imukärhivilliviinille. Säleikkövilliviinin kärhissä ei ole tarttumalevyjä, kuten imukärhivilliviinillä, vaan se tarvitsee tuen, jonka ympärille sen kärhet voivat tarttua kiertymällä tai jonka ympärille sen versot voi sitoa.  Villiviinillä on syvä juuristo. Köynnös kasvaa voimakkaasti ja sitä voi yhdistellä muiden köynnösten kanssa.  

Villiviinien lehdet ovat viisisormiset. Ne puhkeavat myöhään keväällä ja saavat loistavan punaisen ruskavärin jo aikaisin syksyllä. Villiviini kukkii pienin vihrein, vaatimattomin, kukin. Se tuottaa sinimustia marjoja, jotka ovat syömäkelvottomia.

Villiviini viihtyy aurinkoisella tai puolivarjoisella paikalla tuoreessa, keskiravinteisessa ja kalkitussa maassa. Villiviiniä ei tarvitse erityisesti leikata. Vanhaa köynnöstä voi nuorentaa alasleikkaamalla katkaisemalla versot noin 20 cm korkeudelta maasta.

  • Menestymisvyöhyke: I-V
  • USDA: 3-9
  • Aurinko, puolivarjoinen
  • PH Suositus 6.1-7.8

Myyntikoko c2:30-50 cm

Kuva: Niittytila

Powered By OpenCart
Niittytila © 2023 | design: Design Studio WWW