Idänselkova (Zelkova serrata)

Idänselkova (Zelkova serrata)

Idänselkova (Zelkova serrata)
Tuotekoodi: SELK
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 30,00€
Veroton: 24,19€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Idänselkovaa (Zelkova serrata) kasvaa luontaisesti Japanissa, Koreassa ja Kiinan itäosissa. Luontaisilla kasvualueilla idänselkova on nopeakasvuinen puu ja se kasvaa enintään 30 m korkuiseksi. Suomessa puu voi parhaimmillaankin jäädä pienikokoiseksi. Kasvutavaltaan idänselkova on leveälatvuksinen, laaja ja varjostava. Lyhyestä päärungosta haarautuu viistot oksat tehden latvasta pyöreähkön ja laakean kupumaisen. 

Ovaalin muotoiset, vihreät, lehdet sijaitsevat vuorottain ja ovat noin 5 cm pituiset. Lehdet ovat suippokärkiset ja tyvestä pyöreät sekä sahalaitaiset. Lämpiminä syksyinä lehdet saavat punaisen ja keltaisen sävyt.

Idänselkova on yksikotinen. Se kukkii keväällä lehtien puhjettua. Kukat ovat pieniä, kellertävän vihreitä ja perällisiä. Kukka kiinnittyy oksaan erillisellä varrella. Ne esiintyvät tiiviissä ryppäissä. Idänselkova tuottaa loppukesällä pieniä ruskeita luumarjoja.

Idänselkova vaatii erityisen lämpimän ja aurinkoisen paikan. Se on kylmänarka. Kylminä talvina se voi paleltua juuriaan myöten, mutta kasvaa uudelleen. Viihtyy runsasravinteisessa ja tuoreessa maassa.

  • USDA 5-8
  • Menestymisvyöhyke: (I)
  • Aurinkoinen ja suojainen
  • PH suositus: neutraalista emäksiseen
  • Alkuperämaa: NL

Saatavilla vain erillistilauksesta

Kuva: KENPEI [CC BY-SA 3.0]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW