Amurinkorkkipuu (Phellodendron amurense)

Amurinkorkkipuu (Phellodendron amurense)

Amurinkorkkipuu (Phellodendron amurense)
Amurinkorkkipuu (Phellodendron amurense) Amurinkorkkipuu (Phellodendron amurense) Amurinkorkkipuu (Phellodendron amurense) Amurinkorkkipuu (Phellodendron amurense) Amurinkorkkipuu (Phellodendron amurense)
Tuotekoodi: KORK
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 9,90€
Veroton: 7,98€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Amurinkorkkipuu eli korkkipuu (Phellodendron amurense) kuuluu ruutakasvien heimoon. Sitä kasvaa luontaisesti Kaukoidässä Korean niemimaalla, Kiinassa sekä Venäjällä. Luontaisilla kasvupaikoilla amurinkorkkipuu voi kasvaa jopa 30 m korkeaksi puuksi. Suomessa se kasvaa 6-15 m korkuiseksi puuksi.

Korkkipuun nimi tulee sen paksusta korkkimaisesta kaarnasta. Korkkipuun paksua kaarnaa on käytetty Itä-Aasiassa korkkien valmistamiseen. Leveän kasvutapansa ja koristeellisen runkonsa ansiosta se on näyttävä koristepuu.

Amurinkorkkipuulla on päätöpariset, tummanvihreät, 5-11 lehdykkäiset lehdet. Murskatessa lehdistä tulee sitruunamainen haju. Amurinkorkkipuun lehdet ovat pakkasenarvat. Jos syksy on lämmin ja pitkä voivat lehdet ehtiä saada keltaisen syysvärin. Amurinkorkkipuu on kaksikotinen puu. Emi ja hedekukat sijaitset eri puissa. Kellanvihreät kukat kukkivat touko-kesäkuussa. Emikukista muodostuu pieniä hedelmiä (marjoja), jotka mustuvat kypsyessä.

Amurinkorkkipuu viihtyy aurinkoisella paikalla runsasravinteisessa ja tuoreessa kasvualustassa. Puu on nuorena altis kevät- ja syyshalloille. On menestynyt myös Pohjois-Karjalassa Rääkkylässä (Sorbifolia 2015: 46(2))

  • USDA 3-8
  • Menestymisvyöhyke I-III (IV)
  • Aurinkoinen ja suojainen
  • Ph suositus: 6,1-7,8
  • Alkuperämaa: Suomi

Myyntikoko: n. 20-30 cm

Powered By OpenCart
Niittytila © 2018 | design: Design Studio WWW