Amurinkorkkipuu (Phellodendron amurense)

Amurinkorkkipuu (Phellodendron amurense)

Amurinkorkkipuu (Phellodendron amurense)
Amurinkorkkipuu (Phellodendron amurense)
Tuotekoodi: Phellodendron amurense
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 35,00€
Veroton: 28,23€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Amurinkorkkipuu eli korkkipuu (Phellodendron amurense) kuuluu ruutakasvien heimoon. Sitä kasvaa luontaisesti Kaukoidässä Korean niemimaalla, Kiinassa sekä Venäjällä. Luontaisilla kasvupaikoilla amurinkorkkipuu voi kasvaa jopa 30 m korkeaksi puuksi. Suomessa se kasvaa 6-15 m korkuiseksi puuksi. Puu on vakiinnuttuaan nopeakasvuinen (nuorena voi kasvaa jopa metrin vuodessa).

Korkkipuun nimi tulee sen paksusta korkkimaisesta kaarnasta. Korkkipuun paksua kaarnaa on käytetty Itä-Aasiassa korkkien valmistamiseen. Korkkipuun runko on yleensä lyhyt, sillä se haaroittuu yleensä lähes aina jo melko alhaalta useisiin viistosti ylöspäin kasvaviin haaroihin, muodostaen puulle ominaisen kauniin sateenvarjomaisen latvuksen. Ylöspäin levenevän kasvutapansa, leveän latvuksensa ja koristeellisen runkonsa ansiosta se on näyttävä koristepuu myös talvella.

Amurinkorkkipuulla on päätöpariset, tummanvihreät, 5-11 lehdykkäiset lehdet. Lehdet muistuttavat lehtosaarnin lehtiä. Murskatessa lehdistä tulee sitruunamainen haju. Amurinkorkkipuun lehdet ovat pakkasenarvat. Jos syksy on lämmin ja pitkä voivat lehdet ehtiä saada kauniin voinkeltaisen syysvärin. Amurinkorkkipuu on kaksikotinen puu. Emi ja hedekukat sijaitset eri puissa. Kellanvihreät, pölyttäjähyönteisiä houkuttelevat, kukat muodostuvat heinäkuussa. Emikukista muodostuu suuri määrä pieniä hedelmiä (marjoja), jotka mustuvat kypsyessä. Koristeelliset pienet marjat säilyvät puussa pitkälle talveen.

Amurinkorkkipuu viihtyy aurinkoisella paikalla runsasravinteisessa ja tuoreessa kasvualustassa. Puu on nuorena altis kevät- ja syyshalloille. On menestynyt myös Pohjois-Karjalassa Rääkkylässä (Sorbifolia 2015: 46(2))

  • USDA 3-8
  • Menestymisvyöhyke I-III (IV)
  • Aurinkoinen ja suojainen
  • PH suositus: 6,1-7,8
  • Alkuperämaa: PL

Myyntikoko: 

1. C5:100-120 cm. Sahalininkorkkipuu (Phellodendron amurense var. sachalinense). Valitettavasti tämä koko ei ole saatavilla toimitusongelmien vuoksi.

Kuva: Jean-Pol GRANDMONT [CC BY-SA 3.0]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2024 | design: Design Studio WWW