Kirsikkaluumu ’Rosea plena’ (Prunus cerasifera ’Rosea plena’)

Kirsikkaluumu ’Rosea plena’ (Prunus cerasifera ’Rosea plena’)

Kirsikkaluumu ’Rosea plena’ (Prunus cerasifera ’Rosea plena’)
Kirsikkaluumu ’Rosea plena’ (Prunus cerasifera ’Rosea plena’)
Tuotekoodi: Rosea plena
Saatavuus: Ei varastossa
Hinta: 28,00€
Veroton: 22,58€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Kirsikkaluumu ’Rosea plena’ tunnetaan myös lajikenimellä ’Pleniflora’. Lajikkeen alkuperä on tuntematon. Lajike on suhteellisen hidaskasvuinen, vuosittainen kasvunopeus on parhaimmillaan n. 20–40 cm. Suomessa puusta voi kasvaa ajan mittaan n. 3 m korkea ja n. 2 metriä leveä monirunkoinenpensas tai pieni leveälatvuksinen, hieman riippuvaoksainen, koristeellinen puu. Pienen kokonsa ansiosta puu soveltuu myös pieniin pihoihin. Puun versot ovat väriltään tumman punertavat. Kirsikkaluumu ’Rosea plena’:n koristearvo pohjautuu osittain sen kiiltäviin tumman ruskeanpunaisiin soikeisiin, enintään 10 cm kokoisiin lehtiin. Loppukesää kohden lehdet muuttuvat vähitellen enemmän tumman vihreiksi.

Kirsikkaluumu ’Rosea plena’:n koristearvo pohjautuu myös runsaaseen kukintaan keväällä. Puun kukintaikä alkaa aikaisin. Hyväntuoksuiset, 1-3 cm kokoiset kukat ovat kauniin vaaleanpunaisia ja kerrottuja. Puu kukkii keväällä paljailta oksilta ja oksat voivat parhaimmillaan peittyä kokonana kukkien alle. Kirsikkaluumu 'Rosea plena' onkin hyvä vaihtoehto usein arempina pidetyille japanilaisille koristekirsikkapuille. Puu tuottaa harvoin marjoja, mutta pölytyksen onnistuttua syksyllä puuta voivat koristaa pienet ison kirsikan kokoiset marjat. Ne ovat aluksi keltaisia ja punertuvat kypsyessään. Maultaan ne ovat mehukkaita ja makeita. Ne soveltuvat syötäväksi sellaisenaan ja talouskäyttöön.

Kirsikkaluumu ’Rosea plena’ viihtyy aurinkoisella ja lievästi varjoisella sekä tuulensuojaisella paikalla. Kasvi ei ole kovin vaativainen maaperän suhteen, mutta se viihtyy parhaiten keskiravinteikkaassa- ravinteikkaassa, humus- ja savipitoisessakin, mutta vettä läpäisevässä, lievästi kosteassa kasvupaikassa. Kirsikkaluumu ’Rosea plena’ ei siedä seisovaa vettä. Kasvi ei pidä myöhäisistä keväthalloista.

  • Menestymisvyöhyke: I-III
  • USDA 5  
  • Aurinkoinen-puolivarjoinen
  • PH suositus: 6–6,5
  • Perusjuuri:Prunus cerasifera
  • Alkuperämaa: PL

Myyntikoko C5: n. 100-120 cm. Valitettavasti tämä koko on loppuunmyyty.  

Kuva: CC0 Dominio publico

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW