Ravennanheinä (Saccharum ravennae, aiemmin Erianthus ravennae)

Ravennanheinä (Saccharum ravennae, aiemmin Erianthus ravennae)

Ravennanheinä (Saccharum ravennae, aiemmin Erianthus ravennae)
Ravennanheinä (Saccharum ravennae, aiemmin Erianthus ravennae)
Tuotekoodi: Saccharum ravennae
Saatavuus: Varastossa
Hinta: 16,00€
Veroton: 12,90€
Määrä:     - TAI -   Lisää toivelistaan
Lisää vertailuun

Saccharum ravennae – heinällä ei ole tiettävästi virallista suomenkielistä nimeä, mutta tieteellisen nimensä pohjalta kasvia voisi kutsua ravennanheinäksi, kuten saksan- ja englanninkielissä. Ravennanheinä kuuluu sokeriruokojen kasvisukuun eikä suvun tunnetuimman edustajan, jalosokeriruoon (Saccharum officinarum), tapaan ole myrkyllinen. Luontaisesti sitä kasvaa laajalla alueella Välimeren ympäristössä, (mm. Ravennan seudulla Italiassa) ja Länsi- sekä Keski-Aasiassa. Pohjois-Amerikkaan ja Australiaan kasvi on levinnyt ihmisen myötävaikutuksella. Luontaisella kasvualueella sitä esiintyy erityyppisillä kasvupaikoilla melkein vedettömistä alueista kosteisiin jokivarsiin ja soiden reunamille asti. Koristekäytön lisäksi kasvia on levinneisyysalueellaan hyödynnetty mm. rakennusmateriaalina ja eroosion hallinnassa.

Suomessa ravennanheinästä voi kasvaa suotuisissa olosuhteissa koristeellinen n. metrin korkea ja n. metrin leveä monivartinen melko tiheä, kesävihanta mätäs. Sen korret ovat noin sentin paksuisia ja niissä on useita solmumaisia nivelkohtia. Ravennanheinä koristearvo pohjautuu Suomessa pääosin sen tiheään, kiiltävän vihreään lehdistöön. Sen yksittäiset lehdet voivat olla n. 30–100 cm pitkiä ja 3-20 mm leveitä ja kärkeään kohden kapenevia. Ravennanheinä kukkii levinneisyysalueellaan lämpösummasta riippuen kesällä tai syksyllä. Siellä sen kukkavarret, joiden päässä ovat röyhelömäiset, kaksineuvoiset lopulta hopeanväriset huiskilokukinnot, voivat nousta jopa 1,5-3 metrin korkeuteen. Valitettavasti lämpösumma ei riitä kasvin kukkimiseen Suomessa.

Ravennanheinä on helppohoitoinen kasvi. Kasvupaikan tulisi olla aurinkoinen ja suojainen. Parhaiten se viihtyy hieman kosteassa, mutta läpäisevässä multapitoisessa, keskiravinteisessa maassa. Vakiinnuttuaan heinä sietää jonkin verran kuivuutta. Ravennanheinä on terve kasvi, se ei ole juurikaan altis kasvisairauksille. Tarvittaessa sitä voi lisätä keväällä ennen kasvun alkamista jakamalla. Korret voidaan jättää talveksi paikoilleen ja leikata keväällä lähes maan tasalle ennen kuin uusi kasvukausi alkaa.

  • Menestymisvyöhyke: (I-III)
  • USDA 5
  • PH suositus: 5-8
  • Aurinkoinen
  • Alkuperämaa:PL

Myyntikoko:

1. C7.5. 16 €

Kuva: Salicyna [CC BY-SA 4.0]

Powered By OpenCart
Niittytila © 2022 | design: Design Studio WWW